Hardenberg

"Geen veredeld industrieterrein"

Door de redactie

Plaatselijk Belang Dedemsvaart is heel benieuwd wat er gaat gebeuren nu de Raad van State de gemeente Hardenberg in het gelijk heeft gesteld wat betreft haar weigering om mee te werken aan verplaatsing van de Aldi naar het Mercator-terrein.

 

"Wij hebben de discussie tussen de Aldi en de gemeente vanaf de zijlijn gevolgd en zijn voor een mooie ontwikkeling van Mercator, dat ingebed zat in het Aldi-plan. Mocht de uitspraak van de Raad van State betekenen dat Mercator nu als veredeld industrieterrein wordt aangelegd, dan is dat geen aanwinst voor het dorp", meent PBD-voorzitter John Haverkort. Hij geeft aan dat PBD de voortgang in dit kader nauwlettend blijft volgen.

 

Gedane zaak

De zaak rond Aldi naar Mercator speelt al sinds 2017. Sindsdien zijn er diverse bezwarenprocedures gevoerd. De laatste uitspraak van de Raad van State ziet wethouder Martijn Breukelman als een bevestiging van het beleid dat de gemeente al jaren voert. "Samen met onze partners werken aan een krachtig centrumgebied. Dat doen we onder andere door het kernwinkelgebied compacter te maken. Detailhandel zoals een supermarkt hoort in onze ogen in het centrum. Een supermarkt is immers een belangrijke publiekstrekker. Wat ons betreft is de zaak nu afgedaan. Natuurlijk zijn we bereid om samen met de Aldi na te denken over een oplossing voor het ruimteprobleem op de huidige locatie in Dedemsvaart",