Hardenberg

Geen huwelijk door coronavirus

Door de redactie

Arjan Gerrits (27) en Janine Waterink (25) uit Kloosterhaar besloten in oktober 2019 om te gaan trouwen. Dit alles zou plaatsvinden op vrijdag 3 april 2020. Helaas gaat dit bruiloftsfeest niet door vanwege het coronavirus.

Arjan en Janine vertellen hun verhaal en teleurstelling: "In oktober 2019 besloten wij naar 3,5 jaar verloving onze bruiloft te gaan plannen. Al gauw waren wij eruit, 3 april 2020 wordt onze dag! Al snel hadden wij een locatie gevonden en een melding van het huwelijk gedaan bij het gemeentehuis in Hardenberg. Hier zou ook de ceremonie plaats vinden. De datum staat vast, we kunnen verder plannen! De kaarten waren verstuurd en verder was alles geregeld, de bloemen, jurk en pak en alles wat erbij hoort! Ringen laten maken, met onze datum erin. Het was nu echt aftellen, spannend...

Toen werd bekend dat het coronavirus in Nederland is. Eerst waren wij hier erg nuchter in, want ach dat zal wel niet zoveel voorstellen. Vrijdag 13 maart werd het menens, feesten/bijeenkomsten met meer dan 100 mensen mogen niet doorgaan. Gelukkig zaten wij voor de bruiloft op nog net geen 100 gasten. Maar hadden wel in de gaten: dit is nog maar het begin! Zondag kregen we te horen dat alle horecagelegenheden tot 6 april dicht moeten. Het zal toch niet.... En ja toen kregen wij het bericht van onze feest locatie dat de bruiloft niet door ging in verband met het coronavirus!

Wij waren er kapot van, al die maanden voorbereiding en dan gaat het in één klap niet door. Het is onwerkelijk, niet te bevatten.

Samen stonden wij erachter om ook de ceremonie af te zeggen, want wij trouwen maar één keer en dat willen wij ook graag op één dag, met iedereen erbij die ons lief is! Alle afspraken zijn afgezegd. Er is een brief naar de gemeente Hardenberg gestuurd met daarin dat ons huwelijk niet door gaat in verband met het coronavirus. Wij hopen zeer dat de gemeente hier begrip voor heeft, want dit is pure onmacht.

Het is nu allemaal nog erg onzeker over het plannen van een nieuwe datum. Maar wij hopen dat wij binnenkort elkaar het ja-woord kunnen geven en dat iedereen daar in goede gezondheid bij kan zijn".