Hardenberg

Geen avondvierdaagse

Door de redactie

Nederland kampt met een uitbraak van het coronavirus. Net zoals vele activiteiten die geen doorgang vinden, werd ook de Hardenbergse Avondvierdaagse als de Klepperstadstocht 20 en 40 km afgelast. Vorige week zou dit grote evenement anders plaats hebben gevonden. "Volgend jaar zou voor ons een jubileumjaar zijn geweest, het zou dan 65 jaar wandelvierdaagse zijn, 20 km voor de 20e keer en de 40 km voor de 25e keer. Helaas zal dit dan niet zo zijn. We gaan in 2022 een bijzonder jaar van maken!", aldus comité Hardenbergse Avondvierdaagse.

Het comité van Hardenbergse Avondvierdaagse kwam zaterdag 20 juni nog wel bijeen. "Zaterdag zijn we nog even bij elkaar geweest op de Boshoek, samen gezellig koffiegedronken. Voor iedereen was er een knapzak geregeld. De inhoud was verrassend, alles om pannenkoeken te bakken. We hebben wat foto's gemaakt op anderhalf meter van elkaar. Al met al een vreemde week voor ons allen", aldus het comité.

Het comité HAV heeft het gemist, de voorbereiding van de vierdaagse van de anders zo hectische tijd, de sociale contacten, het enthousiasme, de gedrevenheid, gezelligheid rondom dit evenement. Het was een onrustige periode. Iedereen van het comité heeft de tijd die ze anders bezig waren met het organiseren nu op hun eigen manier ingevuld, maar de week van de wandelvierdaagse werd zeker gemist. Maar dit geldt ook voor de deelnemers. "Vooral van de scholen hebben wij reacties gehad, zij vonden het erg jammer, maar hadden zeker begrip voor de situatie rondom deze onzekere tijd. Natuurlijk waren er ook veel reacties van de sponsoren, de supermarkten die altijd langs de routes staan met wat lekkers voor de wandelaars, en het comité van flesjes water".

Thema 75 jaar

Het comité had zich erg verheugd op het thema 75 jaar vrijheid en er erg naar uitgezien naar de verschillende creaties die bedacht zouden worden op dit thema. Maar helaas gooide corona roet in het eten. Misschien dubbel ?Er was nog nagedacht om een alternatieve avondvierdaagse te organiseren, maar ze kunnen dit grote evenement niet zo groots op een andere manier organiseren. "Als organisatie wil je een dergelijk besluit niet nemen maar we voelen ons verantwoordelijk voor de lopers, toeschouwers en de vrijwilligers. Daarom houden ook wij ons aan de landelijke richtlijn van het RIVM. Volgend jaar gaan we er met frisse moed tegen aan om dit evenement weer te organiseren en wel op 16, 17, 18 en 19 juni 2021", namens het comité HAV: "Pas goed op uzelf en een ander, blijf gezond en sportief. Om toch te blijven bewegen, willen wij u er attent op maken om te kijken via https://www.avond4daagse.nl Home edition dit is een initiatief van KWBN en bekijk onze facebookpagina voor foto's en nieuws, https://www.facebook.com/hardenbergervierdaagse/", besluit het comité.