Hardenberg

Geboren Hardenbergse presenteert verhalenbundel

Door de redactie

De in Hardenberg geboren schrijfster Hilda Knol (54) heeft op vrijdag 25 januari haar verhalenbundel 'Het geheim van de Beulaker en andere verhalen' gepresenteerd in haar huidige woonplaats Steenwijk. De bundel bevat 39 verhalen, waarbij Knol zich bij enkele verhalen liet inspireren door haar jeugd in Hardenberg en latere bezoekjes aan deze plaats.

Houten kleuterschooltje

'Plankenkoorts' is een voorbeeld van een verhaal dat zich in Hardenberg afspeelt. 'Als kind bezocht ik het al jaren geleden afgebroken houten kleuterschooltje vlak achter de Esweg. Dit verhaal gaat over het kerstspel wat we voor onze ouders opvoerden.' Het verpleegtehuis Clara Feyoena Heem en verzorgingstehuis Nijenstede bieden het decor van de verhalen 'De erfenis' en 'Cabellero'. Hier verbleven mijn ouders en de liefdevolle verzorging daar inspireerde me tot deze verhalen,' vertelt Knol. Daarnaast spelen een aantal verhalen zich af in de Kop van Overijssel, zoals het titelverhaal 'Het geheim van de Beulaker' en 'De Zwarte engel van Steenwijk' over klokkenluidster Lammegien. Sport, muziek en geloof zijn andere onderwerpen, die vaak aan bod komen in het debuut van de schrijfster.

Fijne pen

Tijdens de boekpresentatie in Steenwijk las Knol voor uit haar boek. Frans Stüger van uitgeverij SenS uit Tuk sprak nog een woordje. Hij heeft het boek uitgeven, dat inmiddels een tweede druk heeft beleefd. Op de achterflap van het boek prijst hij Knol met de woorden: Al haar verhalen zijn geschreven met een fijne pen, intiem en verteld met gedempte stem. Knol ontwikkelde haar schrijftalent bij haar schrijfclubs in Zwolle en Steenwijk. In het dagelijks leven is ze freelance verslaggever voor de Stentor, De Vechtdal Krant en acht andere regionale bladen.

'Het geheim van de Beulaker en andere verhalen' is onder andere verkrijgbaar bij Boekhandel Heijink in Hardenberg en te bestellen bij de schrijfster zelf hilda-knol@hotmail.com.