Hardenberg

Geanimeerde opening Vroege Vogels bij HardenbergArt

Door de redactie

Zowel kunst- als natuurliefhebbers kwamen aan hun trekken zaterdag 20 april. Zo'n dertig geïnteresseerde bezoekers waren aanwezig bij de opening van de expositie van het werk van grafisch kunstenares Elsbeth Cochius. Zij vindt haar inspiratie in de natuur die zij op alle mogelijke momenten van de dag vastlegt.

Eerst in schetsen, vervolgens in haar atelier uitgewerkt tot linosneden van vaak imposante afmetingen. Overigens zijn er ook heel fijnzinnige kleine werkjes te zien. In een powerpoint-presentatie nam ze het publiek mee en gaf interessante inkijkjes in het proces van de totstandkoming van haar kunstwerken. Komend najaar zal zij als curator optreden voor de Grafiekmanifestatie Panta Rei. Samen met vier collega - grafici, onder wie Diana Huijts, zal zij dan een expositie bij HardenbergArt verzorgen. Vervolgens gaf Johan Poffers een bevlogen filmpresentatie over zijn werk als natuurpromotor. Als adviseur van een aantal Vechtdalgemeenten draagt hij zorg voor een beter broedklimaat voor rivier- en weidevogels. De verschillende onderdelen van het openingsprogramma werden muzikaal omlijst door het duo Bart & Arriët dat sinds anderhalf jaar optreedt onder de naam Not Dark Yet met zelfgeschreven en gecomponeerde nummers.

U kunt de expositie Vroege Vogels van Elsbeth Cochius bezoeken tot en met 22 juni. tijdens de openingsuren van het LOC Hardenberg. De binnenruimte van HardenbergArt (uitleen) is open: woensdag en vrijdag 14.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 11.00 tot 14.00 uur.

HardenbergArt, expositie, kunstuitleen en educatie. LOC Hardenberg. Parkweg 1a4 Hardenberg. www.hardenbergart.nl info@hardenbergart.nl, www.elsbethcochius.nl, www.notdarkyet.nu.