Hardenberg

G.DRENT ALS TWEEDE HALVE FINALIST DOOR NAAR BEKER FINALE BIJ DE HAMMERDAMMER

Ingezonden

In de onderlinge competitie worden de volgende wedstrijden gespeeld.

J.Slotman neemt het op tegen G.Drent voor een plaats in de bekerfinale, in een sidderende partij neemt slotman brutaal het heft in handen wat resulteert in een schijf voorsprong halverwege de partij, maar Drent geeft niet op en kan er op het eind nog net een remise uit halen en dus moest er een barrage plaats vinden, in deze sneldam partij ziet Slotman een combinatie tot dam over het hoofd en komt Drent goed weg, op het eind van de partij werd het duidelijk dat de finalist Drent word door beter eindspel, en dus doorgaat naar de finale.

J.Arrindell neemt het op tegen J.Braakman in een enerverende partij geven beide spelers mekaar geen duimbreed toe, en op het eind van de partij komt Braakman als eerste op een dam en laat het aan Arrindell over om remise te aanvaarden, na nog een verwoede poging van Arrindel moest deze toch genoegen nemen met een remise 1 – 1.

J.Bonthuis speelt tegen J.Kooman in een gelijk opgaande strijd proberen beiden het spel naar zich toe te trekken, maar in het middenspel kan Kooman het niet meer bolwerken en moet de winst aan Bonthuis laten 2 – 0.

G.Endeman had tegen J.v.d Vegt een goede strategie neer gezet wat v.d Vegt halverwege de partij op een schijf achterstand kwam te staan, en deze schijf winst leidde tot winst voor Endeman wat v.d. Vegt ook probeerde op het eind 2 – 0.

D.Voort tegen H.Koenderink is een zeer spannende en verrassende partij, halverwege de partij stond het nog gelijk, maar uit het niets maakte Koenderink een kapitale blunder waardoor Voort een mooie slagzet er uit haalde en er met de winst vandoor ging 2 – 0.

G.Mollink had op papier vanavond de zwaarste tegenstander namelijk K.Meuleman, er werd veel van deze partij verwacht en beiden speelden dan ook op het scherpst van de snede, halverwege kan Meuleman het niet bolwerken, hij moest schijf offeren om te voorkomen dat Mollink dam maakte, maar door deze steen achterstand kwam hij verder op in de partij in de problemen en moest de winst laten aan Mollink 2 – 0.