Hardenberg

Gashouder Podium en Theater bestaat tien jaar

Door de redactie

In oktober is het precies tien jaar geleden dat de stalen kolos op het Kalkoventerrein haar deuren opende als Gashouder Podium. Daarmee kreeg Dedemsvaart een heus eigen theater en poppodium. In de afgelopen tien jaar heeft de geheel door vrijwilligers gerunde organisatie duizenden bezoekers een topmiddag- of avond bezorgd met onder meer muziek, cabaret, schrijvers, voorstellingen en exposities. Ook artiesten komen graag naar de Gashouder. Het 'huiskamergevoel', de uitstekende akoestiek, de gezellige ongedwongenheid en het fijne publiek worden zeer gewaardeerd.

Joke van Davenhorst

Tien jaar Gashouder Podium vraagt om een extra feestelijk en verrassend programma. Aangepast aan de corona maatregelen. Seizoen 2020- 2021 wordt daarom in twee delen wordt geknipt. Tot en met december worden voorstellingen op basis van de 1,5 metermaatregel tweemaal op één avond gespeeld of er wordt uitgeweken naar multifunctioneel centrum De Baron in Dedemsvaart. Vanaf januari wordt de gebruikelijke wijze aangehouden met één voorstelling per avond of middag. Het publiek en de bezoekers worden op de hoogte gehouden als er zaken moeten worden aangepast vanwege nieuwe RIVM-richtlijnen. Alle voorstellingen zijn onder voorbehoud en mochten er voorstellingen uitvallen, dan krijgen mensen met kaarten hun geld terug.

Programma

Cabaretier Javier Guzman opent het seizoen met een try out van zijn Oudejaarsconference 2020 en Tukker Helligen Hendrik komt voor het eerst naar Dedemsvaart en spuwt zijn gal in De Baron. Schrijfster Yvonne Keuls komt langs. Twee Recht Twee Averecht, Klooster & Van der Meulen (Vrouw Holland), Silvester Zwaneveld (Arie & Silvester) en de Bende van Ernest Beuving mét projectkoor staan garant voor het ene na de andere lachsalvo. Ook veelbelovende talenten als Rosa da Silva, Anne & Lisa en Bovenste Knoopje Open worden gepresenteerd en van harte aanbevolen. Beperkt Houdbaar zorgt voor een verrassende avond vol improvisaties. Zij werden in 2018 én in 2019 Nederlands Kampioen Improvisatietheater. Speciaal voor het kleine publiek komen de gansjes Gonnie & Gijsje langs en is er een super grappige familievoorstelling 'Een ober van niks'. Dat er muziek in de Gashouder zit, bewijzen onder anderen Boh Foi Toch, Nico Dijkshoorn & Tim Knol Mercy John. En er staat nog veel meer steengoede muziek op het programma.

Kaartverkoop

Op vrijdag 7 augustus start de kaartverkoop met de opening van de nieuwe website www.gashouder-dedemsvaart.nl. Daar is alle informatie over de voorstellingen van het feestelijke seizoen te vinden. Alle medewerkers hopen van harte, dat er heel veel mensen komen genieten in de jarige Gashouder.