Ommen

Ga mee op stap in Beerze

Door de redactie

Vrijdagavond 7 juni verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie 'OpStap' in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee landschapsgidsen maakt u een prachtige wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied. Om 19.00 start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort.

De kosten bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw donateurspas gratis deel. Het Natura 2000 gebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde "nieuwe natuur", elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids loopt u door en langs een aantal van deze landschapstypen en kunt u genieten van de schitterende planten ¿ en dierenwereld. De gidsen zullen u hier alles over vertellen en u hebt ook volop de gelegenheid om vragen te stellen. De 'Op stap'-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. U bent van harte welkom!

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.