Hardenberg

Ga je mee op ontdekkingsreis?

Door de redactie

Excursie: samen speuren naar insecten in het Reestdal. De temperaturen gaan deze maand juni tot enorme hoogte. Flora en fauna reageren hier vanzelfsprekend op. We zien in de natuur dat sommige insecten zich al eerder laten zien en anderen hebben we nog niet kunnen bespeuren. Samen met onze 'insectengids' gaan we zondag 14 juli om 13.30 uur op pad in het Reestdal.

Deze gidsen laten je zien dat als je op meer verborgen plekken kijkt, er nog een hele andere wereld schuilgaat; de wereld van de insecten. Ontdek dat insecten niet de vervelende kriebelende zoemers zijn die ze soms lijken, maar dat het bijzonder ingenieuze diertjes zijn met een geheel eigen bestaansrecht in ons dierbare landschap. Uiteraard is iedereen van harte welkom, aanmelden voor deze wandeling is niet nodig

Deze leuke en interessante excursie vindt plaats op zondag 14 juli en begint om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur. Ze adviseren altijd om stevig schoeisel aan te trekken, dat loopt nu eenmaal prettiger. Verder is het aan te raden om kleding af te stemmen op het weer. De kosten voor deelname zijn 5,-euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Donateurs mogen op vertoon van hun pas gratis mee.