Ommen

Ga eens een boek lezen

Door de redactie

'Ga eens een boek lezen!' Als je kinderen hebt, heb je dat deze voorjaarsvakantie vast al een paar keer gezegd. Jammer genoeg houden niet alle kinderen evenveel van lezen. Moeilijk, geen leuke boeken, meer zin om wat anders te doen. Ze lezen daardoor niet vaak genoeg en daardoor kunnen ze het steeds minder goed.

Van alle vijftienjarigen kan maar liefst 24 procent niet goed lezen. Dat is een probleem, want goed kunnen lezen is onmisbaar om mee te doen in de samenleving. Lezen heb je nodig om internet te gebruiken, kritisch het nieuws en sociale media te volgen of de bijsluiter van een medicijn te begrijpen. Je zegt het als ouder immers niet voor niets...

Uitdaging

De voorjaarsvakantie is de perfecte periode om iets te doen aan leesplezier én aan die vakantieverveling. Daarom houdt de Bibliotheek Salland deze week een creatieve challenge voor kinderen van zes tot achttien jaar. De uitdaging? Maak een app om kinderen aan meer leesplezier te helpen! Met een online ontwerpprogramma kan iedereen een ontwerp voor een mobiele app in elkaar zetten. Voer de zes ontwerpopdrachten uit en maak een echt werkend prototype! Via de site van de Bibliotheek Salland is er toegang tot de website en documenten die je nodig hebt.

De makers van de beste ideeën winnen een prijs. Deelnemers moeten hun ontwerp voor 1 maart insturen naar jeugdenonderwijs@bibliotheeksalland.nl. De winnaars worden uiterlijk 4 maart bekendgemaakt. Zie voor meer informatie www.bibliotheeksalland.nl.