Hardenberg

Freestyle NXTLVL

Door de redactie

Op zaterdag 29 juni vindt voor het vierde jaar Freestyle Hardenberg NXTLVL plaats op de markt in Hardenberg. Het evenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

"Wie van een beetje spanning houdt, kan hier zijn hart op halen", vertelt Niels Tempelman. Samen met onder andere Jos Olsman en Giovanni Davides organiseert hij het Freestyle NXTLVL. "En natuurlijk helpen er nog meer jongeren mee", vertelt jongerenwerker Kelly van Ginkel. Het is een evenement voor jongeren, georganiseerd door jongeren. Vier jaar geleden is Freestyle NEXTLVL opgezet in samenwerking met Stad Hardenberg Promotie. Er waren weinig activiteiten voor jongeren en toen zijn wij als jongererenwerk benaderd. Vanaf die tijd wordt Freestyle NXTLVL georganiseerd door de jongeren".

Groot spektakelparcours

De markt in Hardenberg wordt op zaterdag 29 juni omgetoverd tot één groot spektakelparcours voor alle jongeren. "Jongeren kunnen deze dag Freerunnen, BMXen, freestyle steppen, inline skaten, skateboarden en nog veel meer. Iedereen is welkom en kan deelnemen. De deelname is gratis. En je kunt iedereen je kunsten laten zien", vertelt Niels. "De onderdelen van het parcours worden door ons samengesteld. Het mooiste dit jaar is ook dat er een Big Air Bag komt", vertelt Jos. "Dit is een fantastisch obstakel, een matras met daarvoor een grote schans", vertelt Giovanni. Giovanni vindt zelf freestyle fantastisch. "Naast het organiseren vind ik het zelf geweldig om deel te nemen en iedereen mijn kunsten te laten zien". Niet alleen de skaters zijn welkom deze dag. Voor de voetballers is er een voetbalkooi en de jongere kinderen kunnen zich laten schminken. Daarnaast is er nog een tumblingbaan, een sweeper en ontbreekt de muziek met DJ niet.

Samenwerking

Nieuw dit jaar is de samenwerking met het project Urban, Arts & Sports vanuit de Cultuurkoepel Vechtdal. Er komt een rapper naar Hardenberg die een rapworkshop zal geven aan jongeren. Na afloop hebben jongeren zelfs de kans om hun rap-skills te tonen op het podium! "Tot slot hopen we natuurlijk op mooi weer. Zodat ook bezoekers vanaf de zijlijn en iedereen vanaf het terras kan genieten van de stunts die getoond worden".

Voor en door jongeren

Freestyle NXTLVL in Hardenberg is een evenement voor en door jongeren. "Wij vinden het fantastisch om te organiseren. Het doel voor ons is dat er een leuke dag komt voor jongeren en dan genieten wij zelf ook", laten de jongens weten. "Freestyle NXTLV sluit perfect aan op de wensen en behoeften van jongeren. Juist omdat ze zelf organisator zijn", vertelt Kelly.