Hardenberg

Franse middag met Matroesjka

Door de redactie

In het weekend van 8 en 9 februari staat er top cabaret en een Franse middag met verhalen en chansons op het programma van Gashouder Podium.

Zaterdag 8 februari vanaf 20.15 uur speelt cabaret duo Matroesjka hun succesvolle, met vier sterren recensies overladen voorstelling Brainwash in de Gashouder. Met knotsgekke personages, hilarische sketches en prachtige, ijzersterke liedjes op elektronische beats kraken Lisa en Janneke je hersenpan. Ze fileren genadeloos de actualiteit en maken korte metten met zichzelf, elkaar en met deze krankzinnige tijden. Brutaal, muzikaal en heel erg grappig. Ze speelden Lowlands en de Zwarte Cross plat en wonnen diverse prijzen. NRC Handelsblad tipte Brainwash als cultureel hoogtepunt van 2018. Daarnaast tipte de Theaterkrant Matroesjka als kandidaat voor de Neerlands Hoop-cabaretprijs en riep Brainwash uit tot Keuze van de criticus, ofwel, een voorstelling die je volgens hen echt niét mag missen!

Zondagmiddag 9 februari vanaf 15.00 uur creëert het Muzikaal Verteltheater met een sprankelende mix van taal en muziek een ontspannen Frans sfeertje in de Gashouder. Drie prikkelende verhalen uit de Franse literatuur, die worden afgewisseld door mooie Franse chansons, gezongen door Floor Stappers, op accordeon begeleid door Nelleke Hallie. De verhalen, alle drie over de liefde, worden in het Nederlands op meesterlijke wijze verteld door actrice Thea Rijsewijk. Zij heeft de teksten van Guy de Maupassant, Colette en Roger Tinier bewerkt tot boeiende vertellingen, die afwisselend expressief, ingetogen, koel of hartstochtelijk zijn. Een heerlijke Franse middag georganiseerd door de Gashouder in samenwerking met de Alliance Française. Informatie en kaartverkoop www.gashouderdedemsvaart.nl.

Evenementenkalender