Hardenberg

FotoSlag voor rondleiding naar Amsterdam

Door de redactie

Op zondag 14 april kregen twaalf enthousiaste leden de jaarlijkse fotorondleiding in Amsterdam, deze keer naar de NDSM in Amsterdam-Noord. Dit is een voormalige scheepswerf en nu een culturele broedplaats.

In Amsterdam aangekomen stond de gids, voorzitter Edward Boer, al te wachten. Na een welkomstgroet volgde een gratis vaartochtje van vijftien minuten, met de pont naar Amsterdam Noord. Daar aangekomen liet Edward eerst een aantal historische schepen zien waaronder het legendarische zendschip Veronica. Na de lunch in de IJ Kantine ging het te voet naar het NDSM terrein. Op het terrein en in de enorme hallen zijn ateliers van kunstenaars en creatieve bedrijfjes in een stoere en fotogenieke urban omgeving met heel veel street-art.

Na een aantal uren intensief fotograferen volgde de terugtocht met de pont naar het Centraal Station voor een korte tour in de oude binnenstad. De rondleiding ging door het Wallengebied en Chinatown en de aanwezigen zagen het pand aan de Warmoesstraat 48 waar ooit het bekende Politiebureau Warmoesstraat was gevestigd en Appie Baantjer heeft gewerkt als rechercheur en waar zijn verhalen rond De Cock zijn ontstaan. De boeiende dag werd besloten met een heerlijke maaltijd in De Bekeerde Suster.

Meer weten over de NDSM werf? Zie www.ndsm-werfmuseum.nl/. Voor meer informatie over deze en andere rondleidingen: kijk op de FB pagina "Historisch Amsterdam". Lid worden kan via www.fotoslag.nl.