Hardenberg

Floris Ringsma, een held

Door de redactie

Floris Ringsma, negen jaar, uit Bergentheim heeft in november een jeugdlintje ontvangen van de burgemeester. Floris kreeg dit lintje omdat hij in de coronaperiode meer dan dertig knutselwerkjes heeft gemaakt voor oude, zieke of eenzame mensen.

"Na de 33 heb ik niet meer geteld. En in de herfst ben ik koekjes gaan bakken en heb ik die bij mensen gebracht. Volgens mij heb ik wel honderd koekjes gebakken", vertelt Floris.

Daar worden ze blij van

"Ik maakte af en toe al kleurplaten en knutselwerkjes voor mijn oma en tantes. Toen begin dit jaar het coronavirus kwam mochten we niet meer zo vaak op bezoek bij mijn oma en tantes. Dus ik dacht dan maak ik een kleurplaat of knutselwerkjes voor ze zodat ze ernaar kunnen kijken als ik er niet ben. Daar worden ze dan blij van en zien ze dat ik nog aan ze denk".

Veel mensen eenzaam

"Daarna hoorde ik op het jeugdjournaal en van mijn oma dat er heel veel mensen eenzaam zijn. En van mijn moeder hoorde ik dat er mensen in het bejaardentehuis zitten en die dan geen bezoek meer kregen en toen ben ik bij de Muldershoek geweest. En op televisie vertelde minister-president Marc Rutte dat we samen tegen corona moeten vechten en de oudere mensen niet moesten vergeten. Ik dacht dan ga ik veel meer knutselwerkjes maken". Floris bracht niet alleen bezoek aan mensen uit Bergentheim maar ook uit Mariënberg, Beerzerveld, Diffelen, Den Ham, Ommen en Hardenberg. "Als het in de buurt van Bergentheim was ging ik op de fiets, maar als het verder was dan hielp mijn moeder me met de auto. Ik maak bloemen, hartjes, dieren, smileys enzovoort van gekleurd papier en karton. Allemaal vrolijke dingen. En ik teken en kleur daar ook wat bij".

Erg verrast

Op de vraag hoe reageren de mensen antwoordt Floris het volgende: "Ze waren erg verrast! Ze zeiden 'Wat aardig' of 'Wat bijzonder'. Sommige mensen moesten ook huilen, maar ze waren dan wel blij". Floris maakte altijd al kleurplaten, of een kaartje of knutselwerkje voor familie en vrienden. Een andere hobby van Floris is ponyrijden. Hij heeft een pony genaamd King. "Ik hou ook erg van dieren en deze pony verzorg ik ook graag. Ik wil later dierenarts worden", laat Floris lachend weten.