Hardenberg

Flevonice stimuleert schaatsen met kinderen

Door de redactie

Bij veel verenigingen neemt het aantal jeugdschaatsers de laatste jaren af en ook diverse ijsbanen merken dat de animo voor het schaatsen bij de jeugd minder wordt. Zeker na een aantal jaren met weinig natuurijs zijn er veel kinderen die nog nooit hebben geschaatst.

"Wij willen de oer-Hollandse schaatscultuur doorgeven aan onze kinderen, aldus Kristel Pinkster adjunct directeur Flevonice". "Het streven is dat leren schaatsen net zo vanzelfsprekend wordt als leren lopen, fietsen en zwemmen".

(IJS)Tijd voor actie

Één van de speerpunten van Flevonice komend seizoen is gericht op de jeugd. Doel is om meer jonge kinderen kennis te laten maken met onze mooie sport en hen te stimuleren om (vaker) te gaan schaatsen. Een ambitie die prima aansluit bij de maatschappelijke roep om de jeugd meer te laten sporten en bewegen.

Samen met de andere VKN-ijsbanen en de KNSB wordt er een programma gestart, genaamd IJSTIJD. De eerste stap is om zo veel mogelijk kinderen tot en met twaalf jaar op een leuke manier kennis te laten maken met het schaatsen. Om veel kinderen te kunnen bereiken zal dit vooral via schoolschaatsen gebeuren. Als de kinderen met hun schoolvriendjes op de ijsbaan hebben geschaatst krijgen ze een polsbandje met unieke code om via een actie op schaatsen.nl/ijstijd nog een keer te kunnen schaatsen.

Flevonice en jeugd

Naast deelname aan het IJSTIJD programma, heeft Flevonice dit seizoen diverse activiteiten gericht op kinderen. De allerjongsten, van vier tot zes, kunnen op speelse wijze hun eerste stapjes op het ijs zetten onder leiding van een bezield schaatstrainer. Maar ook wordt er een vrijdagavonddisco georganiseerd op het ijs voor de tieners. Voor alle jeugd wat wils.

Elfstedentocht4kids

Op 3 februari is de ochtend volledig gereserveerd voor kinderen. Klunen, schaatsen en zoveel mogelijk stempels verzamelen en dat met op de achtergrond coole muziek en een echte professionele speaker. Alle kinderen tot en met twaalf jaar zijn hier welkom, ook als ze niet zo goed kunnen schaatsen. En natuurlijk krijgt elk kind een officieel deelname certificaat.