Hardenberg

Firehouse Mama bijt spits af bij City Hall Blues-nieuwe stijl

Door de redactie

Elke laatste vrijdag van de maand (behalve in juli en augustus) organiseert City Hall Blues een optreden met live bluesmuziek. Tot de zomerstop gebeurde dat in het oude Gemeentehuis van Gramsbergen, maar vanaf september vinden de activiteiten plaats in Dedemsvaart, ook weer in een voormalig gemeentehuis: daar waar nu The Fellowship of Acoustics zetelt. Op 27 september treedt Firehouse Mama als eerste band op in de nieuwe locatie.

Firehouse Mama heeft sinds 2014 een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Zangeres Jelena Olijslager heeft een gouden strot en weet zich omringd door vier doorgewinterde muzikanten. Zij spelen een veelzijdig repertoire van bluesrock en roots, met een vleugje funk en soul. Het publiek wordt getrakteerd op covers van onder andere Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee en Beth Hart, afgewisseld met 'gouwe ouwes' in een eigenwijs Firehouse Mama jasje en eigen werk.

Het optreden in de hal van The Fellowship of Acoustics aan de Moerheimstraat 144 in Dedemsvaart begint om 21.00 uur. Meer informatie staat op www.cityhallblues.nl.