Hardenberg

Finale Club Quiz Korfbal Dedemsvaart

Ingezonden

Maandag 18 maart werd het Club Quiz seizoen 2018-19 afgesloten in de Korfbal kantine in Dedemsvaart. Het beloofde weer een zinderende strijd te worden, want er waren weer flinke prijzen te verdelen. Het winnende team verlaat de kantine met tien kilogram paaseitjes en de verliezende partij loopt weg met tien gram paaseitjes. In de danger zone zaten team Weinstein, team Hoofdvaart-West en team Iepen. van Nu en ook outsider Oranjewijk zouden de strijd aan gaan om de tien kilogram paaseitjes.

De jury had weer het onderste uit de kast gehaald ten aanzien van de vragen. De basisschool vragen vlogen de teams weer om de oren. Zinnen moesten ontleed worden. Meewerkend voorwerp, lijdend voorwerp, onderwerp, bijvoeglijk naamwoord, voorzetsels, achterzetsels en zelfs onderzetters moesten ontleed worden.

Al gauw werd duidelijk dat de eerste plaats zou gaan tussen KV Avereest en Benedenvaart, want de Vrouwen van Nu bleken ook vandaag niet te overtuigen. Hoewel deze Vrouwen van Nu zeker niet 'van gisteren' zijn, hebben ze een wisselvallig seizoen achter de rug. Briljante wedstrijden werden afgewisseld met zwakke optredens. Hoewel Benedenvaart zeker niet zijn beste wedstrijd speelde, wist het wel de winnaar van het seizoen te worden. Zij waren het stabielst. Gefeliciteerd. Zoals gezegd werden ze opgevolgd door KV Avereest en Oranjewijk. Oranjewijk was de winnaar van de avond met een keurige score van 101 punten.

De poedelprijs was dit jaar voor De Iepen. Met name de eerste twee competitierondes waren dramatisch, maar daarmee werd wel een prima basis gelegd voor het ontvangen van de poedelprijs. Even leek Weinstein nog roet in het eten te gooien, door het weer eens verschrikkelijk te laten afweten, maar hun score was toch nog te hoog. Dat verbaasde iedereen en de jury in het bijzonder, want de poedelprijs werd per abuis eerst uitgereikt aan Weinstein, maar na een nadere analyse bleken de Iepen deze toch het meest te verdienen. Alle teams zullen volgend jaar weer mee doen. Mocht u ook aanspraak willen maken op de titel 'Slimste Dedemsvaarter' geef u dan op!