Hardenberg

Filmvertoning Hans den Hartog

Door de redactie

Op donderdag 7 november om 20.00 uur presenteert Hans den Hartog een prachtige documentaire over een van de meest ongerepte natuurgebieden in Nederland: het WAD. Hans den Hartog is een vermaard filmmaker. Zijn passie ligt bij het maken van documentaires waarbij mens en natuur centraal staan.

Hans, bijgenaamd DUC, laat je niet alleen het tij beleven, maar kent ook de authentieke verhalen van het wad en hun wachters. Je gaat als het ware wadlopen, maar dan zonder te ploeteren door het slib.

De vertoonde film heet: "De vogelwachter; tijd bestaat niet enkel tij". Het werk van vogelwachters in Europees natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling bestaat niet enkel uit het bewaken van het terrein. Gastheerschap, het geven van voorlichting en inventarisatie en monitoring, zijn minstens zo belangrijk. Oud vogelwachters vertellen hun verhalen aangevuld met uniek historisch beeldmateriaal, filosofische anekdotes en prachtige time-lapse-beelden. Hieruit blijkt dat de vogelwacht-geschiedenis van grote waarde is voor het cultureel historisch erfgoed van dit Waddeneiland. Naast De Boschplaat brengt de filmmaker ook een bezoek aan Engelsmanplaat en Rottumerplaat, twee unieke plekken in het Waddengebied, waar vogelwachters in het broedseizoen permanent aanwezig zijn. Trailer:

Opgave verplicht

Opgave is verplicht via tel. 0523-273388 of info@dekoppel.com. Locatie wordt bekend gemaakt bij opgave. Zie ook voor meer informatie www.hansdenhartog.nl. De organisatie is in handen van het IVN en De Koppel.