Hardenberg

Film BOY A in Bios Hardenberg

Door de redactie

Woensdag 9 oktober draait om 20.00 uur de film BOY A. Deze vertelt het indringende verhaal over een jonge man die na een ernstig misdrijf vrij komt uit de gevangenis.

Deze Britse film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jonathan Trigell. Hoewel het opgevoerde verhaal fictief is, vertonen de personages en structuur van de opgevoerde misdaad gelijkenissen met de waargebeurde moord op James Bulger uit 1993. De film volgt 'Jack' vanaf het moment net voor zijn vrijlating. Middels flashbacks worden stukken vertoond uit de jeugd van 'Boy A', waarin te zien is hoe hij bevriend raakt met 'Boy B' en hoe hun gedrag stukje bij beetje ontspoort. Niets schokt een samenleving zo als de moord op een kind, zeker als de dader zelf ook een kind blijkt te zijn. Is voor zoiets ooit vergeving mogelijk? Ingewikkelde vragen, terwijl de film boeit door zijn misleidende eenvoud.

Programma Zin In

De film BOY A is onderdeel van het programma Zin In. Dit programma geeft spirituele inspiratie aan mensen die op zoek zijn naar zingeving in hun leven. Dat kan op veel manieren: met meditatie, muziek, stiltewandelingen, mindfullness, boeklezingen, bijbelverhalen, dans, films, creatieve bijeenkomsten, fotografie en ethisch ondernemen.

Het volledige programma is te vinden achter deze link: http://www.pknhardenbergheemse.nl/programma_zin_in2019-2020/

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer