Hardenberg

"Fijn dat er net iets meer kan"

Door de redactie

"Het brengt allemaal iets op en het is fijn dat er net iets meer kan. Maar voor horeca en winkeliers is er maar één doel. Zo snel mogelijk weer open". Dat zegt Jolande Nanning over click & collect , dat sinds 10 februari bij verschillende winkels mogelijk is. 

"Wij denken dat heropening van de horeca en winkels in ons dorp prima kan, met inachtneming van alle RIVM regels, maar we moeten nog even geduld hebben", aldus de voorzitter. van de DMC 

 

Geen BIZ belasting

Ze is verheugd dat de gemeente Hardenberg heeft besloten voor alle ondernemers in het BIZ-gebied in 2021 geen BIZ-belasting te heffen. "In 2020 hebben de ondernemers die het aangevraagd hadden 50 procent korting ontvangen van de gemeente en vervolgens hebben wij uit vanuit de BIZ en DMC reserves ook de andere 50 procent kwijtgscholden. Voor alle ondernemers in het biz gebied is het heel fijn dat er in 2021 ook een coulanceregeling komt. Alle beetjes helpen. Daarnaast hebben we twee keer een bijdrage ontvangen vanuit het crisispakket van de provincie Overijssel. Daarmee hebben we de 'Koop Lokaal, da's goed voor ons allemaal' campagne ingezet en vormgegeven", licht Nanning toe. Ze herinnert eraan dat veel winkeliers een bestel- en bezorgservice hebben. "Wij merken dat veel inwoners begrijpen dat het ondersteunen van lokale winkels en horeca belangrijk is voor de leefbaarheid. Blijf ze steunen!"