Hardenberg

Fietsen in omgeving Vechtdal

Door de redactie

In de omgeving Vechtdal heb je een grote afwisseling aan omgeving. Het ene moment fiets je langs de Vecht of door de weilanden, en het volgende door een bos. De verschillende kleine dorpen en grote steden zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen, er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden in de omgeving te vinden. Je kunt ervoor kiezen om parallel aan de Vecht te fietsen, of juist om deze te kruisen.

 

De onderstaande routes zijn best pittig en nog niet geschikt met kleine kinderen af te leggen. Mocht je uiteindelijk met je kinderen lange afstand routes willen afleggen, dan kun je ze niet vroeg genoeg laten kennis maken met de fiets. Een loopfiets 2 in 1 is dan de ideale kennismaking. Hiermee leren ze op de zadel zitten en om hun evenwicht te houden. Zo kunnen ze snel de overstap maken naar een echte fiets. Lees snel de onderstaande fietsroutes in de omgeving van Vechtdal, om te zien of deze wat voor jou zijn.

 

Leuke route van Hardenberg naar Zwolle, langs verschillende plaatsen aan de Vecht (60+ km)

Deze route begint in Hardenberg. Als eerste fiets je via Brucht naar Mariënberg. Hierbij fiets je meteen al parallel aan de Vecht. Vanaf Mariënberg steek je de N36 over naar Beerzerveld, waarna je doorfietst en net voor Vroomshoop rechtsaf slaat. Je blijft nu parallel aan de N341 fietsen, welke je langs Den Ham brengt. Je blijft de weg volgen en slaat ten hoogte van Eerde rechtsaf, om door het bos langs Camping Besthmenerberg te fietsen. Via Zeesse fiets je langs Ommen, waar je door de binnenstad kunt fietsen en kunt pauzeren. Ommen heeft ook verschillende musea, zoals het Streekmuseum Ommen en het Nationaal Tinnen Figuren Museum, welke leuk zijn om te bezoeken. Na Ommen te hebben bezocht, vervolg je de route via de Zwolseweg richting het westen, waarna je de N348 kruist. Over de Vlisterseweg fiets je door Vlisteren, langs Rechteren, richting Dalfsen. Hier kun je er wederom voor kiezen de Vecht over te steken om Dalfsen te bezoeken, of door te fietsen. Langs de N757 vervolg je de route naar het westen, langs Emmen en Mataram. Je komt uit bij Wijthmen, waar je rechtsaf slaat om naar Zwolle te fietsen.

Deze route is niet de meest directe route naar Zwolle, maar je komt hierbij wel langs prachtige dorpen, welke je anders zou missen.

 

Lange fietstocht vanaf Kasteel Het Nijenhuis (75+ km)

Tijdens deze route kruis je de Vecht maar liefst 2 keer. Je begint bij Kasteel Het Nijenhuis. Als eerste fiets je naar Heino. Vanaf Heino volg je de Lemelerveldseweg richting het westen, waarna je met de bocht mee richting het noorden gaat. De weg loopt vanaf hier al snel over in de Dalmsholterweg, over het Overijsselsch Kanaal. Je volgt de Dalmsholterweg tot je uiteindelijk uitkomt bij Kasteel Rechteren, waar je linksaf slaat de Rechterensedijk op. Je fietst tot je bij Dalfsen bent, waar je rechtsaf slaat om de Vecht over te steken. Nu fiets je rechtdoor, door Dalfsen, waarna je de N340 kruist en rechtdoor blijft fietsen. Je komt nu uit bij de N758, waar je rechtsaf slaat, om door Nieuwleusen naar Den Hulst te fietsen. Je bent nu bij de N377, welke je parallel naar het oosten volgt. Je komt nu uit bij Balkbrug, waar je rechtsaf slaat om via Ommerschans en Witharen naar Ommen te fietsen. Vanaf Ommen steek je wederom de Vecht over, waarna je een stukje de N347 volgt, om vervolgens rechtsaf te slaan om de Beneden Regge over te steken. Tussen de weilanden en bossen door, fiets je nu naar Damsholte, waar je linksaf slaat om naar Lemelerveld te fietsen. Je volgt nu de borden naar Raalte, waar je in het centrum rechtsaf slaat. Je fietst de stad uit en fietst nu binnendoor terug naar Kasteel Het Nijenhuis.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer