Hardenberg

Fien Anne-Lieke en Hanna strijden voor een plek in de Provinciale voorleeswedstrijd

Door de redactie

De Nationale Voorleeswedstrijd is in volle gang en de halve finale staat voor de deur. Woensdag 6 maart strijden 11 voorleeskampioenen uit de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Twenterand om kampioen te worden in de regio Noord-Oost Overijssel. Fien, Anne-Lieke en Hanna zijn de deelnemers namens de gemeente Twenterand.

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 6 maart aanstaande in de theaterzaal van de Carrousel (Chevalleraustraat) in Ommen. Vanaf 19.00 uur 's avonds strijden de kandidaten om een plaats in de provinciale finale op woensdag 10 april in Nijverdal. De twee beste voorlezers uit de regio mogen daaraan deelnemen. De jury bestaat dit jaar uit: Hanneke Ardesch (voorzitter), coördinator Taalpunt Hardenberg; Aletta Pastink, taalcoach en voorleescoördinator bij de VoorleesExpress Hardenberg; Dirry van de Grampel, jeugdspecialist bibliotheek; Zij beoordelen de voorlezers volgens criteria die in alle rondes gelden. Elke voorlezer krijgt maximaal 5 minuten de tijd voor een korte introductie en het voor te lezen fragment. De presentatie van de avond is in handen van Goochelaar Jan.

De deelnemers op 6 maart zijn:

Femke Zweers, CBS De Spiegel / Dalfsen; Myrle Timmerman, CBS De Wegwijzer / Nieuwleusen; Fien Krommendijk, CBS Eltheto / Vriezenveen; Anne-Lieke Dekker, CBS Rehoboth / Vriezenveen; Hanna Pool, CBS Shalom / Vriezenveen; Wessel Koekkoek, OBS De Dennenkamp / Ommen; Leonie Bruggeman, CBS Hoogengraven / Stegeren; Fay van der Schaaf, KBS De Langewieke / Dedemsvaart; Eva-Lynn Altena, CBS De Wiekslag / Bruchterveld; Lynn Bosman , CBS De Bron / De Krim; Joran Bosma, GBS De Morgenster / Hardenberg.