Hardenberg

Festival voor jong en oud samen

Door de redactie

Op woensdag 2 oktober van 14.00 tot 17.00 uur organiseert de werkgroep Jong & Oud verbinden, in het kader van de Week van de Ontmoeting, het Jong & Oud Festival op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart. De Historische Vereniging Avereest en Gashouder Dedemsvaart zijn beide partners in de organisatie van het festival.

Deze middag zijn jongeren, samen met bijvoorbeeld hun opa, oma of oudere kennis, buurman of buurvrouw, van harte welkom. Natuurlijk mag je ook alleen komen. Tijdens de activiteitenmiddag komen de volgende activiteiten aan bod: modeshow voor-en door jongeren en ouderen, pub quiz, workshop social media in relatie tot de media van vroeger, demonstraties in de smederij en de timmerwerkplaats, dansen op muziek van toen en nu en er kan worden gevaren op de trekschuit. Kortom, volop gezelligheid, waarbij jong en oud veel van elkaar kunnen leren, maar vooral een gezellige middag samen kunnen beleven met volop gespreksstof.

De werkgroep 'Jong & Oud verbinden' in Dedemsvaart, bestaande uit een afvaardiging van 'Stichting De Stuw', 'Carinova Mantelzorg', 'De Baalderborg Groep', 'Bibliotheek Dedemsvaart', 'Stichting De Voart', 'Vechtdal College Dedemsvaart' en 'Samen Doen, wil met het '' Jong & Oud Festival', oudere èn jongere inwoners uit Dedemsvaart meer met elkaar verbinden. Deels omdat zij vereenzaming waarnemen onder zowel ouderen als jongeren en deels omdat op deze manier, voornamelijk jonge, inwoners zich belangeloos inzetten voor andere inwoners. Aanmelden: graag van tevoren aanmelden bij 'Bibliotheek Dedemsvaart', via 0523-613926 of via de website www.bibliotheekdedemsvaart@bibliotheekhardenberg.nl, onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer. U kunt, tijdens de openinstijden van de bibliotheek, even langskomen in "De Baron'.