Hardenberg

Feestelijke opening The Hair.Cut Lab en The Studio's

Door de redactie

Zaterdag 10 oktober waren er bloemen van wethouder Alwin te Rietstap en centrummanager Eduard Plate voor de opening van the Hair-Cut lab en The Studio's in het voormalige pand van de SNS Bank. Dit pand op de hoek Admiraal Helfrichstraat en Middenpad werd geheel verbouwd.

"Het is goed om te zien dat nieuwe ondernemers zich in het centrum van Hardenberg vestigen", zei Alwin te Rietstap, "Een levendig centrum is belangrijk voor Hardenberg en dat kunnen we alleen samen met ondernemers realiseren. Daar zetten we op in". Centrummanager Eduard Plate benadrukte dat het uitdagende tijden zijn en dat alles gedaan moet worden ondernemers een steuntje in de rug te geven. "Onlangs opende bij voorbeeld ook kledingatelier Chique in de Voorstraat. Het is goed te zien dat ondernemers geloven in Hardenberg, nu moeten we er met z'n allen de schouders onder zetten. We helpen daar als centrummanagement bijvoorbeeld in mee met de supportyourlocals campagne".

Buitenkans

De nieuwe ondernemers hebben er veel zin in. "Ik heb afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in mijn vak, maar wilde vóór mijn 25ste een eigen zaak", zegt The Studio's eigenaresse Loïs Laninga. Dat paste goed bij de plannen van Max Groote, die eerder dit jaar al The Hair.Color Lab was gestart. "Dat loopt heel goed", geeft Max Groote aan,"En veel klanten wilden ook afspraken maken om alleen te knippen. Toen SNS ging verhuizen was dat een kans om puur knippen toe te voegen. En er was nog een aparte ruimte over in de winkel, waar The Studio's nu gevestigd is".

Veel aanloop

The Studio's is gespecialiseerd in diverse body wax methoden en in tanden bleken. "Dat vraagt specialisatie", geeft Loïs Laninga aan, die merkt dat de behoefte groot is. The Harir.Color Lab blijft gewoon bestaan zoals het nu is. Het is nu één salon met twee ingangen voor kleuren en voor knippen. Klanten blijken voor een groot deel ook van buiten Hardenberg te komen. "Het is een nieuwe werkwijze, die er nog maar in een paar plaatsen is in Nederland", vertelt Max Groote. Hij geeft ook veel trainingen elders in het land en zal de komende jaren meer vestigingen gaan openen.