Hardenberg

Feestelijke opening speeltuin voorziening Spaanskamp

Door de redactie

Woensdagmiddag 5 februari werd de speeltuinvoorziening voor de kinderen wonende aan het Spaanskamp en de Rustenbergherstraat feestelijk geopend door wethouder Gitta Luiten.

De afgelopen twee jaar werd naar aanleiding van een straatonderzoek een wensenlijst gemaakt. Hieruit is de wens om te komen tot een speelvoorziening, voor het groeiend aantal kinderen in de flats, naar voren gekomen.

Met vier bewoners: Rylana Vivi¿, Annette Hulleman, Irma Kelder en Melissa Backstrom, Plaatselijk Belang Heemse, de Gemeente Hardenberg, Vechtdal Wonen en De Stuw Sociaal Werk werd hieraan gewerkt.

Een aantal omwonenden hebben aangegeven ook te willen toezien op het juist gebruik van de speeltuin. Aan alle ouders de taak om ervoor te zorgen dat de tuin er ook netjes en veilig blijft uitzien. De speeltuin ligt aan de Rustenbergherstraat.

Irma Kelder hield namens de bewoners een korte toespraak, waarna Gitta Luiten de speeltuin heeft geopend door het symbolisch doorknippen van een lintje. Alle kinderen kregen een cadeautje van de wethouder: Een kaart met bloemzaadjes. Deze mogen in het voorjaar ook uitgezaaid worden onder de bomen zodat de speeltuin nog fleuriger wordt aldus de wethouder. Plaatselijk Belang Heemse heeft een tekstbordje aangeboden welke is bevestigd op de hoek van een van de gloednieuwe picknicktafels. Deze picknicktafels werden gemaakt door de RIBW.

Ondanks de kou was het een prachtige dag voor een mooi feestje. De kinderen konden zich laten schminken. Er was koffie, chocolademelk en gebak voor iedereen. Kinderen en ouders zijn trots en blij met 'hun' speeltuin. Er werd de afgelopen weken al flink gespeeld.

Margreet Jansen, De Stuw benoemt: "Was dit het dan? Nee, het initiatief kan leiden tot meer contact tussen ouders en andere bewoners om de buurt nóg mooier te maken. Als de bewoners hun steentje bijdragen is er meer mogelijk om de omgeving en onderling contact te verbeteren. Denk aan de kale grasvelden. Elkaar helpen met klussen die je zelf niet aankunt". Drie omwonenden geven aan: "Wij willen nu ook een burendag organiseren!" Een mooie aanzet om mee verder te gaan. De picknicktafels bieden een mooi uitgangspunt voor niet alleen kinderfeestjes, maar ook voor andere gezamenlijke activiteiten.