Hardenberg

Feestelijke opening alternatief voor glasvezelverbinding

Door de redactie

In het buitengebied van Overijssel zijn vrijwel alle adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Echter zijn er een aantal gebieden/adressen die nog niet aangesloten zijn. Dit heeft vaak te maken met dat de aansluitkosten te hoog zijn of waar het zelfs technisch onmogelijk is om glasvezel aan te leggen.

Hierin heeft Qonnected de oplossing gevonden om deze gebieden/adressen toch te kunnen voorzien van een hybride oplossing. Met deze hybride oplossing kunnen bewoners profiteren van een snelle internetverbinding inclusief tv en bellen.

Qonnected heeft al jarenlange ervaring met deze hybride oplossing. Zo profiteren er al veel adressen rondom de nieuwe haven en het bedrijventerrein Broeklanden in Hardenberg van een stabiele en snelle straalverbinding. Naast Hardenberg wordt deze oplossing ook toegepast rondom de Koperen Hoogte, Rouveen, Nieuwleusen, Staphorst en het industrieterrein in Vriezenveen.

Holtheme en Vilsterborg

Holtheme en Vilsterborg zijn typische voorbeelden waar een glasvezelaansluiting niet overal haalbaar is. Qonnected heeft hier samen met de Provincie Overijssel, Gemeente Hardenberg en Cogas onderzoek naar gedaan. Samen hebben zij het project Marconi gelanceerd. Afgelopen week zijn de werkzaamheden voltooid en is er een grote mast geplaatst in Holtheme waarmee Qonnected de bewoners in Holtheme en Vilsterborg kan voorzien van internet, tv en telefonie.

Meer buitengebieden

Naast Holtheme en Vilsterborg gaat Qonnected verder in Overijssel kijken waar nog meer gebieden zijn die niet in aanmerking komen voor glasvezel. Daarnaast is het bestaande netwerk rondom Hardenberg, Rouveen, Staphorst, Nieuwleusen en Vriezenveen gereed. Ook is deze dienst uitermate geschikt om een afstand te overbruggen tussen twee of meerdere panden / locaties.

Feestelijke opening

Op 20 juni om 16.00 uur wordt het project feestelijk in gebruik genomen. Hierbij zullen gedeputeerde van de Provincie, bewoners en genodigden aanwezig zijn. Bent u ook geïnteresseerd in een hybride oplossing of wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? U bent van harte welkom, U kunt zich gratis registreren op www.qonnected.nl/qwave.