Hardenberg

Feestdriedaagse op de uiterwaarden

Door de redactie

Vanaf donderdagavond 27 tot en met zaterdag 29 juni was het weer drie dagen lang feest aan de Vecht met het Ter Steege ballonfestival, het Speciale Feest en de Brunink Drakenbootwedstrijd. En naast deze evenementen was er het ook nog eens iedere avondfeest in de tent!

Op de donderdagavond waren de weergoden het ballonfestival helaas niet goed gezind, want door de harde en vlagerige wind konden de luchtballonnen helaas niet opstijgen. Maar dit werd op vrijdag en zaterdag meer dan goed gemaakt. Vrijdagavond voeren de ballonnen richting Ommen en op zaterdag leidde de wind ze richting Hoogeveen.

Spectaculaire special shapes

Op beide avonden gingen er ruim 30 ballonnen in vele prachtige kleuren en spectaculaire special shapes de lucht in. Speciaal uit België kwamen Calimero en Priscilla met Garfield, Funny Bunny en de Neushoorn over. Ook de prachtige Vincent van Gogh ballon steeg twee dagen op. En heeft u de ballon met de drie beren van Robijn, Babette, het kuiken en de indrukwekkende molen ook mogen aanschouwen?!

Night-glow

Vrijdagavond werd de avond afgesloten met een sfeervolle night-glow, de branders zorgden, op het ritme van de muziek voor een prachtig lichtspel dat een schitterende weerkaatsing op het water van de Vecht gaf.

Muziek in de feesttent

Ter omlijsting van het ballonfestival werd er iedere avond voor muziek en gezelligheid gezorgd in de Evenementenhal Hardenberg-feesttent. Op donderdagavond zorgen Marcus & Taylor voor avondvullende show, vrijdagavond was het tijd voor het leukste feest van Nederland: Qmusic: 4 uur Fout.

En op zaterdagavond spatte de energie van het podium af met Jetset Live! Alle avonden was het gezellig druk in de tent en werd er volop genoten van het muzikale aanbod. Kortom vermaak voor jong en oud.

Drakenbootrace

Zaterdag werd, onder tropische temperaturen, door 45 teams in de Brunink Drakenbootrace gestreden om de felbegeerde Harry ten Brinke bokaal. De hitte deerde de deelnemers niet en er werd hard gevaren om de finale te bereiken. In de finale werd de strijd uitgevochten tussen de teams van Loohuis Installatietechniek, Saluut Womans Wear en G&M Tent Rent. Het team van Loohuis Installatietechniek werd uiteindelijk winnaar van de Harry ten Brinke bokaal. Saluut Womans wear eindigde als tweede en G&M Tent Rent sloot het podium af. Tussen al het vertier van de Brunink Drakenboot werd ook het jaarlijkse Speciale Feest gevierd, een feest voor mensen met een beperking. Nadat presentator Erik Volkers het startsein had gegeven ging even later het dak eraf met onder andere liedjes van Frans Bauer, Jan Smit en Nick en Simon.

Minister van gehandicaptenzaken aanwezig

Ook de Hardenbergse minister van gehandicaptenzaken Rick Brink was, samen met directeur van de Baalderborg, Martin Kirchner aanwezig.

Voor Rick Brink zijn eerste officiële handeling als minister en vanuit Hardenberg zijn wij natuurlijk zeer trots dat deze handeling in onze eigen stad heeft plaatsgevonden. Al met al kan de organisatie van alle events die gekoppeld zijn aan de feest driedaagse terugkijken op een zeer geslaagd en zonovergoten festival.