Hardenberg

Feest in Daarlerveen

Door de redactie

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus vierde Daarlerveen feest. Ook werd de tweede editie van 'Trek hem d'r in' georganiseerd. Het feest startte op vrijdag met activiteiten voor de jeugd. Op zaterdag was er de spectaculaire 'Trek hem d'r in' touwtrekwedstrijd en een feestavond vol muziek en gezelligheid.

Op vrijdagavond werd om 18.00 uur gestart met de stormbaan, dit werd samen met de oranjecommissie georganiseerd aansluitend begon de schuimparty voor de kinderen van de basisscholen in Daarlerveen en omstreken. Op zaterdag was 'Trek hem d'r in', een touwtrektoernooi waarbij twee teams naast elkaar aan de rand van het kanaal tegen elkaar touwtrekken. Beide teams stonden aan de kant van Trefpunt aan het kanaal (ter hoogte van de Gerhard Nijlandstraat 2a). Aan de andere kant van het kanaal stond een katrol waar het touw omheen geleid wordt. De teams streden dus naast elkaar. De teams bestonden uit zes personen waarvan minimaal één vrouwelijke persoon. Om te winnen moest minimaal één persoon van het andere team in het kanaal worden getrokken.

Muziek

De festiviteiten werden afgesloten met een gezellige feestavond met live muziek. Het feest werd gestart met de dames van Roks. Maaike Zomer en Karlien Bosch zorgden voor kippenvel met hun akoestische optreden.

Voor iedereen

Omdat de organisatie het feest voor iedereen toegankelijk wilde houden, werd er geen entree gevraagd. Voor de kinderen was er ijs, snoep en ranja. Er was een snackkeet aanwezig en de bar is goed gevuld. Alles werd gedaan op vrijwillige basis. Van het opzetten van de tenten tot het maken van de teams van het touwtrekken. "Wij mogen echt dankbaar zijn met alle hulp die wij krijgen van anderen. Familie, vrienden, buurtbewoners, vastte gasten van alle kanten komen ze helpen om het weekend weer tot een groot succes te maken. Zonder de bijdrage van vrijwilligers was het niet mogelijk om Trek hem d'r in te organiseren", aldus de organisatie.