Hardenberg

Fay Harry & THe Fuzzy Licks bij City Hall Blues

Door de redactie

Elke laatste vrijdag van de maand is er live bluesmuziek in de 'City Hall' van Gramsbergen. Op 22 februari staat Fay Harry & THe Fuzzy Licks op de bühne in de voormalige trouwzaal van het oude Gemeentehuis aan De Esch 1.

Hedendaagse blues is de beste typering van de muziek van deze vijfmansband uit Rotterdam onder aanvoering van Harold van Dorth. De band laat zich niet rangschikken onder een bepaalde categorie: soms is het funk of harde soul, maar uiteindelijk keren de muzikanten weer terug bij de old school blues.

Saxofonist Jan de Ligt is een bekende verschijning binnen de band. Eind vorige eeuw zat hij al in professionele bands als Gruppo Sportivo, Normaal en Captain Gumbo en trad hij op met Jules Deelder en Herman Brood. Toen hij overschakelde naar de blues won hij in 2014 de Dutch Blues Award voor saxofonist. Fay Harry & THe Fuzzy Licks is niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en in clubs. Ook wordt de band vaak door gerenommeerde Amerikaanse artiesten gevraagd om hen te begeleiden tijdens Europese tournees.