Coevorden

Familiebedrijf Apollo Group viert 170-jarig jubileum

Door de redactie

Van lokale hoefsmid tot wereldspeler in het produceren en verkopen van interne transportsystemen. Zonder dat hij wist dat het bedrijf zo groot zou worden, begon Gijsbert van den Pol in 1847 aan het avontuur dat inmiddels 170 jaar voortduurt. In deze 170 jaar zijn er veel ontwikkelingen geweest en hebben er inmiddels vijf generaties aan het roer gestaan en zijn ze ook weer afgetreden. Sinds 2016 leidt de zesde generatie, Claudia van den Pol, het familiebedrijf met de vastberadenheid om veel meer jubilea van Apollo group te mogen vieren.

Over de jaren heen heeft Apollo Group zich steeds meer internationaal uitgebreid. De eerste internationale stappen werden al rond 1940 gezet, maar daar hield het niet op. Al gauw werd er in de Verenigde Staten het bedrijf Ryson International Inc opgericht en werd er in 2011 een samenwerking aangegaan met partner Hough Fuh in Shanghai, China. Ook is er sinds 2017 een eigen Sales Office gestart in deze regio. Er gaat nog meer spannends gebeuren in 2017. De Apollo Group zal naast een eigen Sales Office in Bangkok, Thailand ook een eigen fabriek in dit gebied openen. Claudia van den Pol (CEO Apollo Group) vertelt: ''Met steeds meer vestigingen in het buitenland wordt het voor onze klanten makkelijker om met ons zaken te doen. Ook willen we graag de klant altijd in zijn eigen taal en cultuur kunnen helpen''.

Bedrijf in het Noorden

Ook al ontwikkelt Apollo Group zich razendsnel als internationale onderneming, de provincie Drenthe blijft altijd zichtbaar in het karakter van het bedrijf. Er heerst een no-nonsense instelling, waar men nuchter is en elkaar met respect behandelt. Claudia van den Pol is dan ook toegewijd aan het aantrekkelijk maken van Drente als werkprovincie en probeert de jeugd te enthousiasmeren voor de techniekbranche. Dit harde werk bleef niet onopgemerkt: in 2016 bereikte Apollo Group de finale in de wedstrijd Drentse Onderneming van het Jaar.

De toekomst

Claudia bouwt verder op de basis die haar vorige generaties hebben gelegd. Met haar ambitieuze en open instelling is ze vastberaden om van Apollo Group een nog succesvollere onderneming te maken. Met alle positieve ontwikkelingen die zich het afgelopen jaar hebben afgespeeld is Apollo Group er zeker van dat dit succes binnen handbereik ligt. Bezoek www.apollobv.com voor meer informatie over Apollo Group.

Over Apollo Group

De kernbusiness van Apollo Group is het ontwikkelen, produceren en installeren van zowel componenten als complete integrale oplossing voor mechanische behandeling en transportinstallaties. Dit doen zij grotendeels voor de bulk- en verpakkingsgoederen industrie. De bv's Apollo VTS, Apollo ISC, Apollo LS, Apollo Service & Spare Parts en A. van den Pol vallen allemaal onder Apollo Group.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer