Hardenberg

Expositie 'Zo vrij als een vogel'

Door de redactie

In het kader van 75 jaar vrijheid heeft Mijnske Veldhuijzen van Mourik, van Atelier De Potstal samen met Cultuurkoepel Vechtdal een creatieve foto- en schilderopdracht bedacht met het thema 'Zo vrij als een vogel'. Enthousiaste kinderen hebben de afgelopen maanden een kunstwerk opgestuurd. Deze kunstwerken worden geëxposeerd in De Reestkerk te Balkbrug en in De Koppel in Hardenberg.

De kinderen konden aan de hand van een filmpje van Mijnske, waarin zij online uitleg gaf, thuis flink aan de slag. Door verschillende technieken als fotografie en schilderen met elkaar te mixen zijn er verrassende kunstwerken tot stand gekomen. Zo'n twintig kinderen tussen de vier en veertien jaar hebben hun schilderij ingezonden. Ze verwerkten een foto van zichzelf in hun eigen gemaakte schilderij.

De resultaten zijn te bewonderen in de Reestkerk en in Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Kijk, voordat u een bezoek brengt aan één van de exposities, op www.vriendenvandereestkerk.nl en www.dekoppel.com voor de openingstijden. Kijk voor meer informatie over dit project op www.cultuurkoepelvechtdal.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.



Weer