Hardenberg

Expositie natuurschilderijen Ben Schulte

Door de redactie

Tot en met eind december zijn bij De Koppel de natuurschilderijen van Ben Schulte te bekijken. Hij schildert al zo'n tien jaar. Hoe was zijn weg hiernaartoe?

Na een intensief arbeidzaam leven is Ben rond 2010 gaan tekenen en schilderen. In de jaren 2010-2012 experimenteerde hij met kleur, kleuren mengen en met vormgeving. Hoofdzakelijk met acryl, houtskool en gemengde technieken. Dit onder meer in het atelier van De Essenburgh Hierden en bij het van Goghhuis Nieuw-Amsterdam.

Sinds 2012 is Ben lid van de ake (Amateur Kunstenaars Emmen), waar hij diverse cursussen gevolgd heeft, zoals voor portret, landschappen en vooral ook voor zeegezichten. Hij werkte met acryl, houtskool en pastelkrijt, maar vanaf 2016 hoofdzakelijk met watergedragen olieverf op doek. Sinds eind 2017 werkt hij tevens met olieverf op paneel, bij de Academie voor Realistische Schilderkunst Art Partout Deventer, dependance Emmen.

Het vrije schilderen bij ake en het ambachtelijke fijnschilderen bij de Academie Art Partout is voor Ben een boeiende combinatie: een zoektocht naar zichzelf: 'Wat hoop ik te ontdekken en waar wil ik naartoe? Wat past het beste bij mij?' De inspiratie haalt Ben uit de natuur, met al zijn facetten: aarde, lucht, water, leven. Het voelt dan ook als een voorrecht om bij De Koppel, in het prachtige Vechtdal, te kunnen exposeren.

Workshops

Ben deelt zijn passie graag met anderen. Daarom geeft hij workshops en korte cursussen. Voor hen, die na enige aarzeling de moed vatten om te gaan schilderen, gaat er een geheel nieuwe wereld open. Vandaar zijn devies: 'Begin... Vandaag nog... En geniet...!'

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, 0523-273388. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal.