Hardenberg

Expositie Macro fotografie

Door de redactie

In de huisartsen praktijk van Balkbrug hangen van juli tot en met september macro foto kunst objecten, gemaakt door Miranda Wolf fotografie en Rick Peters, Atelier Strick.

Miranda is in dagelijks leven gespecialiseerd in newborn- en gezinsfotografie en heeft een eigen fotostudio in Dedemsvaart aan de Einsteinstraat 1.

Ook geeft zij regelmatig 'natuurlijk daglicht fotografie' workshops aan hobbyisten die hun camera van de automatische stand willen halen. De groepjes zijn altijd klein zodat iedereen voldoende aandacht krijgt om echt meer te leren op zo`n dag.

De macro foto`s die in de praktijk hangen gedurende de maanden juli ¿ augustus en september vertalen het gevoel van licht en schaduw en de sfeer die de fotografe altijd in al haar foto`s probeert te stoppen. Zij streeft ernaar om de liefde vast te leggen. Dit kan liefde voor elkaar zijn, maar ook zoals in dit geval de liefde voor bloemen en planten.

"Mijn favoriete foto uit de serie heet "be thankful" (wees dankbaar) verteld Miranda, "het zijn 2 bladeren van een varen die ik in tegenlicht heb gefotografeerd. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mooi je de nerven kunt zien en hoe mooi zacht de achtergrond is".

Alle foto`s zijn voorzien van een handgemaakte lijst en gemaakt door Rick Peters van Atelier Strick. Rick is in het dagelijks leven product ontwikkelaar en heeft daarnaast zijn eigen "Atelier Strick". In de ruimte grenzend aan de fotostudio van Miranda heeft Rick zijn eigen werkruimte waar hij fotolijsten ontwerpt en maakt.

"Met name de multiframes (lijsten waar meerdere foto`s in kunnen) zijn een hot item", aldus Rick, "maar ook de hexagon lijsten (6 hoek) en de lijsten met diepte werking vinden onze klanten geweldig. Stuk voor stuk unieke items gemaakt van oud hout". De macro kunst foto`s en lijsten worden eenmalig afgedrukt en zijn voorzien van een echtheidscertificaat. Alle objecten zijn te koop, voor meer info: miranda@mirandawolf.nl.