Coevorden

Expositie Kunst op vijf

Door de redactie

Schilderes Joke Meeuse uit Blijham werkt onder de naam 'Dimorf', hetgeen meervormig betekent. Ze maakt schilderijen in realistische en fantastisch realistische stijl. Daarnaast maakt ze ook ruimtelijk werk.

Ze werkt in verschillende technieken, opgedaan op de Rietveld academie in Amsterdam en op verschillende symposia bij bekende kunstenaars. Met haar zestig jaar ervaring is ze nog steeds op zoek naar nieuwe technieken en onderwerpen. Joke geeft al veertig jaar cursussen in teken- en schildertechnieken en geeft gastlessen op basis- en bovenbouw in de provincie Groningen. Joke Meeuse heeft samen met haar man een lijstenmakerij en ze restaureert schilderijen en lijsten. Met de schildersgroep 'Kunst aan de rand van Nederland' exposeert ze in zowel Nederland als Duitsland.

Van 3 augustus tot 14 september is werk van haar te zien in galerie "Kunst op Vijf", Sallandsestraat 5, Coevorden. Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De opening van de expositie is op zaterdag 3 augustus om 15.30 uur.