Hardenberg

Expositie Fenny Kleefman in Anjerpunt Hoonhorst

Door de redactie

In de maanden januari en februari 2020 exposeert Fenny Kleefman-Nijeboer uit Hardenberg haar werken in Anjerpunt Hoonhorst/zaal Kappers.

Fenny werkt hoofdzakelijk met olieverf, waarbij zij alleen de elementaire kleuren gebruikt. De tussenkleuren maakt zij zelf. Fenny schildert meestal met kwast, maar gebruikt ook af en toe schildersmes en spons. Fenny is op haar 65ste begonnen met schilderen. Fenny: "Het begon met een sinterklaascadeautje: wat kwasten, tubetjes verf, doek en een eigengemaakte schildersezel. Ik had ooit gezegd dat ik dat leuk vond". Zij volgde een aantal jaren lessen bij Lenie de Kruyf uit Sibculo. Haar grootste inspirator is Claude Monet geweest, schilder van het landschap, de lucht en het licht. Fenny heeft een studie gemaakt van deze schilder in 1994 en een werkstuk over hem voor een cursus 'kunst en cultuur'. Zo schildert Fenny ook graag mooie wolkenluchten, bloemen, bomen, rivieren, bergen, enz. Als bron gebruikt zij vaak eigengemaakte foto's of zomaar een plaatje uit de krant of tijdschrift, wat haar aanspreekt. Zij laat iets weg of voeg iets toe om er zo haar schilderij van te maken. Fenny: "Al doende leert men en ik doe het graag. Het is een leuke hobby en ik word er zo lekker rustig van".

De expositie is geopend op maandag tot en met woensdag van 13.30-17.00 u, donderdag tot en met zondag 10.00-17.00 u, Kerkstraat 7 in Hoonhorst.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer