Hardenberg

Expositie dagboek oorlogsweduwe

Door de redactie

Vanwege de coronacrisis is de afgelopen maanden veel afgelast, maar nu is er iets positiefs te melden: in het informatiecentrum van de historische vereniging Hardenberg aan het Wilhelminaplein is in de maanden juli, augustus en september een expositie te zien over het dagboek van Pietertje te Rietstap.

De tentoonstelling heeft dezelfde titel als haar dagboek: Dat jullie weten wat oorlog is. Daarin schrijft ze over de arrestatie, de gevangenschap en de executie van haar man Derk, die vanwege zijn activiteiten voor de Trouw Verzetsgroep Bergentheim vlak voor de bevrijding in 1945 in Varsseveld is geëxecuteerd. De expositie, samengesteld door het Historisch Centrum Overijssel, bestaat uit een beeldpresentatie over het dagboek.

De coronacrisis zorgt wel voor enkele belemmeringen bij het bezoeken van de tentoonstelling. Bezoekers dienen zich van tevoren telefonisch aan te melden bij Piet van Weerden: tel. 06-1537 9224. Dat kan ook per e-mail via stadswandeling @hvhardenberg.nl. Tijdens het bezoek gelden de RIVM-richtlijnen. De expositie is gratis toegankelijk.