Hardenberg

Expositie Constance en Ad Boudewijns in gemeentehuis van Hardenberg

Door de redactie

Vanaf vrijdag 4 september exposeren Constance en Ad Boudewijns in het gemeentehuis van Hardenberg. De schilderijen van Constance en de foto's van Ad zijn te zien tot 7 januari 2021 in het bedrijfsrestaurant. Vanwege de corona-maatregelen is het niet mogelijk om hier vrij binnen te lopen. Wie de foto's en schilderijen wil bekijken kan zich aanmelden door naam en telefoonnummer te mailen naar expositie@hardenberg.nl.

Constance en Ad Boudewijns wonen in Collendoorn. Constance schildert, maar is ook musicus, muziektherapeut, docent, schrijfster en publiciste. Haar opleidingen volgde ze aan de Academie voor Realistische Schilderkunst en aan het Koninklijk Conservatorium. Constance schilderde met zowel olieverf, stofkrijt en acryl. Stillevens, vogels, wolken, landschappen, maar ook 'trompe l'oeil'. Constance Boudewijns werkte op klassieke wijze met olieverf bij verschillende leermeesters en ontwikkelde zo een brede basis voor het schilderen met pigmenten en de fijnschilderkunst. Ze geniet het meest van het realistisch werken en op een positieve manier mensen uitbeelden. In haar werk zijn portretten waarin hartverwarmende en krachtige kwaliteiten sterk naar voren komen een rode draad. Dat geldt zowel voor haar muziekstukken als voor haar schilderijen.

Ad Boudewijns kwam al op jonge leeftijd in aanraking met fotografie. Snel was duidelijk dat zijn favoriete thema 'de natuur in al haar facetten' was. De zee, duinen en bossen rond Den Helder, de plaats waar hij opgroeide, werden door hem veelvuldig vastgelegd op de gevoelige plaat. Ad fotografeerde ook veel in het buitenland. Hij maakte fotoreizen naar Spanje, Venetie en de Franse Morvan, maar ook naar de Biesbosch, de Drunense Duinen en Vlieland. Ad woont sinds 2005 in Collendoorn en maakt steeds meer foto's in en rond zijn eigen tuin. Deze foto's van bloemen, planten, vogels en insecten zijn het hoofdthema van de expositie in het gemeentehuis.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer