Twenterand

Expositie 4-InFocus in Het Punt

Door de redactie

Momenteel is in Het Punt in Vroomshoop een foto-expositie te bewonderen van 4-InFocus. In deze expositie etaleren de Vroomshoopers Bert Broekhuis, Herman Pierik, Bert Rutgers en Hendri Schonewille een kleine selectie van hun prachtige foto's. De komende tijd zijn de prachtige werken door het gehele pand te bewonderen.

Als 'amateurfotograaf' kun je tegenwoordig veel leren via allerlei media. Fotografie heeft dan ook een enorme vlucht genomen in populariteit. "Maar niets is leuker dan dit gewoon met ons vieren te doen. Wij streven ernaar om geregeld een fotoshoot te plannen. Dat kan en mag van alles zijn. Het liefst iets waarbij wij onze comfortzone moeten verlaten. Op deze manier blijft het spannend, uitdagend, leerzaam en verrassend", zo verwoordt Hendri Schonewille. Herman Pierik is, naast fotograaf, ook technicus in het theater van Het Punt. Zijn foto's die hij van voorstellingen maakte hangen in de gang naar het theater. Voor hem is fotografie een uitlaatklep. "Fotografie geeft rust en ontspanning, vooral naast mijn drukke werkzaamheden," aldus Pierik.

"Je zult vooral onze 'kijk op de wereld' kunnen zien, die voor een ieder van ons heel verschillend is", vertelt Bert Broekhuis, in het dagelijks leven plaatsvervangend ploegleider. Broekhuis is sinds kort een van de vaste fotografen bij Poppodium Metropool. "Een aansprekende foto hoeft voor ons niet technisch perfect te zijn, maar hij moet de kijker wel aanspreken en trachten de aandacht een paar seconden vast te houden". Bert Rutgers, al ruim tien jaar bezig met fotografie: "Qua fotografie probeer ik, net als een schilder, met mijn stijl iets neer te zetten waarvan je meteen ziet dat ik de foto gemaakt heb. Dat laten we nu met zijn vieren hier zien. En wat is er nou mooier dan exposeren in je eigen dorp!".