Coevorden

Explosie in Grillroom in Coevorden

Door de redactie

In Coervorden is zaterdagmiddag een grillroom aan de Sallandsestraat nagenoeg compleet ingestort na een explosie. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt.

De explosie deed zich rond 15.00 uur voor. Onbekend is of er personen in het pand waren. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grip 1 en zetten onder meer twee traumahelikopter in.

UPDATE:

Het pand is ingestort. Voor zover bekend is er één persoon gewond uit het pand gehaald. Er ligt nog een tweede persoon onder het puin.

Diegene onder het puin is volgens een woordvoerder van de brandweer aanspreekbaar. Gezien de meldingen gaat de brandweer ervan uit dat er niet meer personen aanwezig waren in het pand.

Er zijn veel brandweerkorpsen opgeroepen. Ook twee traumahelikopters zijn naar Coevorden gevlogen. Een gespecialiseerd team is inmiddels ter plekke om de brandweer te ondersteunen. Het pand is nog te instabiel om binnen te gaan.

Update (zaterdagavond )

Een specialistisch team van de brandweer is aangekomen in Coevorden. Het team gaat proberen om het tweede slachtoffer onder het puin van het ingestorte pand weg te halen.

Het team Specialisme Technische Hulpverlening (STH) wordt door de brandweer ingezet bij incidenten waarbij het lastig is om slachtoffers te bereiken. Dat is ook in Coevorden het geval, waar een slachtoffer nog steeds onder het puin van een ingestort pand aan de Sallandsestraat ligt. De inzet van dat team is zeldzaam.

Update (zondagochtend)

De brandweer kon al vrij snel een man onder het puin vandaan halen. Zijn zoontje bleef lange tijd bekneld zitten in het ingestorte gebouw. Na zo'n vijf uur lukte het hulpverleners om de 5-jarige Kenan te bevrijden. Volgens burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden was zijn toestand op dat moment zorgwekkend. Hoe het nu met het jongetje gaat, is niet bekend. Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie gisteren in de grillroom in Coevorden gaat morgen verder. Dat laat de gemeente Coevorden weten.

Bron: RTV Drenthe. Foto: Bron112Hardenberg.nl

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer