Hardenberg

Evert Meilink exposeert bij HardenbergArt

Door de redactie

Van 2 maart tot en met 13 april exposeert Evert Meilink recente schilderijen in en bij HardenbergArt op het cultuurplein van het LOC Hardenberg. De expositie 'Noorderlicht' wordt geopend op zaterdag 2 maart om 11.30 uur.

Meilink is een romanticus en laat dit in zijn werk goed zien. In 1960 geboren in een boerderij in Gramsbergen was hij als kind al vaak aan het tekenen. Hij bleef daarbij letterlijk dicht bij huis: in en om de boerderij waren genoeg plekken die hem inspireerden. De grote zolder waar allerlei geheimzinnige dingen waren opgeborgen, of de natuur rondom de boerderij met de gedomesticeerde dieren, maar vooral de dieren in de vrije natuur, hielden hem bezig. Zijn interesse werd ook gevoed door de boeken die hij thuis vond of uit de bibliotheek haalde en hij ontdekte gaandeweg dat alles in het leven zijn oorsprong heeft in de natuur.

Na zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag is hij werkzaam als fulltime kunstschilder en momenteel woont hij in Buitenpost. Zijn schilderijen (olieverf op doek) hebben altijd de natuur als onderwerp; soms als landschap, soms als een spel tussen licht en schaduw waartussen zich als in een zoekplaatje een dier verstopt heeft, alsook in stillevens die af en toe aan Matisse doen denken.

Meilink blijft authentiek: wat je maakt moet uit jezelf komen; de innerlijke behoefte om het zo, en niet anders, op het doek te zetten en je niet af te vragen of het wel modieus of commercieel is. In zijn schilderijen kan hij ontsnappen aan de vervreemding van de huidige tijd waarin technologie steeds meer de controle over ons leven overneemt. Voor meer informatie: www.hardenbergart.nl of info@hardenbergart.nl.