Hardenberg

Evenementen, zie het als een kans

Door de redactie

Het zomerseizoen in stad Hardenberg kende afgelopen jaar geen evenementen. Dit was natuurlijk een teleurstelling voor iedereen. "Het is een domper voor alle mensen die veelal op vrijwillige basis een evenement willen organiseren wat nu door omstandigheden niet door kan gaan. Daarnaast was het zowel voor eigen inwoners als vakantiegangers een gemis dat er geen 'reuring' in het centrum was", laat Gea de Vries, evenementenmakelaar bij SHP, weten.

"Maar het was niet minder druk in Hardenberg. De campings in en rondom Hardenberg waren allemaal volgeboekt deze zomer. Bij een vakantie op de camping hoort uiteraard ook een uitstapje naar het centrum met een hapje en drankje in de lokale horeca. Ook vierden veel inwoners van Hardenberg hun vakantie thuis en bezochten regelmatig de Winkelstad", vertelt Gea.

Hoe nu verder?

Onlangs heeft er een inspiratiesessie plaatsgevonden met verschillende organisatoren. Deze inspiratiesessie was een groot succes laat Gea weten. Uit de inspiratiesessie bleek dat de omschakeling naar de 1,5 meter samenleving voor de organisatoren van evenementen erg lastig is. "Dat is heel begrijpelijk omdat veel werkgroepen al jarenlang uit dezelfde vrijwilligers bestaan. Er is een groot gebrek aan nieuwe enthousiastelingen en 'out of the box' denken wordt dan lastig. Ook is het erg onzeker hoe het coronavirus zich ontwikkelt en welke invloed dit heeft op de organisatie van evenementen. In de werksessies kwamen creatieve ideeën op tafel. Natuurlijk is het haalbaar om binnen de anderhalve meter samenleving evenementen te organiseren. Het vergt alleen omdenken en kritisch kijken naar je bestaande evenement of anders met iets volledig nieuws te komen. En wij denken hierin graag met iedereen mee. Het is aanpassen maar er ontstaan ook mooie kansen", vertelt Gea.

Coronaproof evenementen

Gea vertelt over een drietal voorbeelden van coronaroof evenementen in de gemeente Hardenberg. De Alternatieve Avond4daagse in Kloosterhaar met daaraan gekoppeld de speciale wandeling 'Tussen Zand & Veen'. De Oranjevereniging Gramsbergen heeft met Studio Feestweek voor eigen inwoners alsnog een mooie en coronaproof Gramsbergen Lichtstad kunnen organiseren. En op 6 september werd in Balkbrug met veel succes 'Muziek in de tuin Balkbrug' georganiseerd waarvan de tweede editie alweer gepland staat op 30 mei 2021. "Dit bevestigt dat er ook voor lokale initiatieven zeer zeker mogelijkheden zijn om volgend jaar een mooi evenement te organiseren.", aldus Gea.

Buitenbios

SHP hoopt in samenwerking met Bios Hardenberg en Evenementenhal Hardenberg in de kerstvakantie een sfeervolle buitenbios te kunnen organiseren. "En daarnaast kijken we uiteraard al naar de evenementen voor 2021, zoals Olympia's Tour, F1event, de ijsbaan op de Markt en een nieuw cultureel-/muzikaal festival. We zitten dus niet stil.", eindigt Gea het gesprek.