Hardenberg

Eveline steunt voedselproject in Zimbabwe

Door de redactie

Eveline van der Pijl, geboren in Bergentheim maar tegenwoordig woonachtig in Zwolle, is al jaren reisbegeleidster. Daardoor komt ze op veel plekken buiten Nederland, zoals bijvoorbeeld Victoria Falls in Zimbabwe.

Nu, in het 'corona-tijdperk' is ze al een tijdje thuis, in Zwolle. En eerlijk is eerlijk, het is eigenlijk heel lekker om een tijdje thuis te zijn, hoewel ze het reizen wel mist. Eveline krijgt een WW-uitkering en zorg- en huurtoeslag en kan zich daarmee goed redden. Door haar contacten met mensen in ander landen is ze zich bewust van het feit dat ze geluk heeft gehad dat haar wieg in Nederland stond. Ook al zijn er beslist mensen in Nederland die het nu ook heel zwaar hebben, gemiddeld gezien redt iedereen zich en niemand heeft echt honger of hoeft zich zorgen te maken hoe de kinderen volgende weken eten te kunnen geven. Hoe anders in bijvoorbeeld Victoria Falls. Er komen geen toeristen meer en dat zal voorlopig ook nog niet gaan veranderen. Er zijn geen sociale voorzieningen, geen financiële reserves (om de doodeenvoudige reden dat er nooit genoeg salaris binnenkwam) en dus geen eten! Wij kunnen ons dat amper voorstellen...

Voedselproject

Een Spaans echtpaar in Victoria Falls, eigenaren van een restaurant waar met name toeristen kwamen, is daarom een project begonnen om met name de gezinnen die voorheen inkomsten uit het toerisme kregen, op regelmatige basis te voorzien van voedselpakketten met daaron basiszaken als maismeel, kookolie, zout en suiker. Dit kunnen ze natuurlijk niet zelf financieren. Ze hebben hulp nodig. Daarom zijn ze een Go Fund Me campagne begonnen.

Eveline kent de situatie, kent het Spaanse echtpaar en kent heel veel mensen in Victoria Falls die hulp nodig hebben. En het is écht nodig!

Hoe kan er geholpen worden?

Kijk op https://gf.me/u/x2ng9d en doneer. Het geld komt rechtstreeks bij de mensen in de vorm van voedsel!