Hardenberg

Eten uit de natuur

Door de redactie

Op woensdag 1 juli is er een interessante IVN-activiteit in en rond De Koppel. Die activiteit heet 'Eten uit de natuur' en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Marlis Hoek en Herman Hijink zijn de IVN-gidsen.

'Eten uit de natuur' is voornamelijk bedoeld voor volwassenen, maar kinderen die het leuk vinden om op deze manier de natuur te ontdekken, zijn ook van harte welkom.

De natuur zit vol eetbare planten. Tegenwoordig zijn we niet meer gewend als verzamelaars of jagers rond te trekken. We kopen ons voedsel gewoon in de supermarkt om de hoek. Toch kan je nu nog in de bermen, langs de waterkant, in het bos en in je achtertuin allerlei bloemen en planten vinden, die je maaltijd omtoveren tot een heerlijk gerecht. Ben je nieuwsgierig naar wat er zoal in de natuur te vinden is? Geef je dan op bij De Koppel. In verband met de coronamaatregelen is het maximale aantal deelnemers acht. Na een zoektocht door de Koppeltuinen en misschien door een stukje Vechtpark worden er met de gevonden planten en kruiden een heerlijke thee en soep gemaakt, die gezamenlijk (op afstand) genuttigd worden. Opgave kan via 0523-273388 of info@dekoppel.com. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg.

De Koppel is ook een van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal.