Hardenberg

Esther Vergeer strijdt voor gelijkwaardigheid in sportwereld

Ingezonden

Geen onderscheid in sport, sporter en discipline. Zij vertelt over haar grote wens in een inspirerend video-portret "Start Your Impossible".

Raamsdonksveer, 9 april 2019 - Als meisje van acht belandde Esther Vergeer in een rolstoel. Door sport leerde ze met haar beperking omgaan. Het gaf haar meer strijdlust en zelfvertrouwen. Jarenlang was ze de beste rolstoeltennisster van de wereld. Via de Esther Vergeer Foundation maakt ze sporten mogelijk voor kinderen waarbij dat onmogelijk lijkt vanwege een lichamelijke beperking. Nu is ze chef de mission van Paralympic TeamNL en streeft zij naar gelijkwaardigheid in de sportwereld.

Esther is ambassadeur van Toyota, official partner van zowel de Paralympische- als Olympische Spelen en mobility partner van TeamNL. Vanuit het motto "Ever better mobility for all", is Toyota een partnership met zowel de Paralympische als de Olympische spelen aangegaan. In een inspirerend en indrukwekkend close-up video-portret vertelt ze hoe zij telkens weer de strijd aangaat om het onmogelijke mogelijk te maken. In tennis, met kinderen en nu richting Tokyo 2020. Vandaag is de film van Vergeer gelanceerd.

"Toen ik jong was, waren paralympische topsporters nauwelijks bekend. Ze kwamen nooit op

televisie. Ik had toen graag helden gehad in wie ik mij kon herkennen. Als chef de mission zie ik het als mijn taak onze paralympische helden het podium te geven dat ze verdienen en alle

(individuele) sporters tot een hecht team te smeden. Waar ik voor sta is dat we samen 1 TeamNL zijn. Excelleren op het allerhoogste niveau, zonder onderscheid in sport, sporters en discipline. We hebben al enorme stappen gemaakt, maar het liefst zie ik gelijkwaardigheid doorgevoerd tot in elk haarvat van de sportwereld. Bijvoorbeeld doordat steeds meer sportevenementen geïntegreerd plaatsvinden, dus valide en gehandicaptensport tegelijkertijd," zegt Esther Vergeer.