Hardenberg

Erik Hiddingh loopt persoonlijke marathon

Door de redactie

Zoals zoveel sportevenementen dit jaar werd ook de Rotterdam marathon uitgesteld vanwege het coronavirus. Net als vele anders hardlopers was ook Erik Hiddingh uit Bergentheim voor dit evenement begin 2020 met de voorbereidingen begonnen met als doel om in Rotterdam zijn eerste marathon te gaan lopen. Toen uiteindelijk de beslissing werd genomen dat alle grote hardloopevenementen voor dit jaar werden afgelast besloot hij als alternatief een solo marathon te lopen: 42,195 km door de regio Hardenberg.

De datum voor deze corona-proof solo marathon werd bepaald op 24 oktober, de datum dat Erik de leeftijd van 42 jaar en 195 dagen had bereikt. En omdat er tijdens de loop het een en ander moet worden geconsumeerd aan eten en drinken kwam het idee om langs familieleden en vrienden woonachtig in de gemeente Hardenberg te lopen; met hun hulp kwamen er voldoende drink -en eetposten én kon de afstand zonder te veel aan bagage worden afgelegd.

Na de nodige weken voorbereiding met hulp van Spurt '88 trainer Freek Vosjan was het dan zaterdag 24 oktober om 9.00 uur zover: 'weggeschoten' door vrouw Jolanda en uitgezwaaid door het hele gezin ging hij van start!

Vanuit het thuisadres in de 'Boerschop' in Bergentheim ging het richting Mariënberg en over de Kloosterdijk naar het eerste supportpunt in Sibculo. Van de verschillende ervaringsdeskundigen bij Spurt'88 werd het advies opgevolgd om de eerste kilometers 'de rem erop te houden' en krachten te sparen. Via Sibculo en Kloosterhaar werd de route verder naar Bruchterveld en Ebbenbroek vervolgd, waarbij op 3 plekken voor drinken, eten en aanmoedigingen werd gezorgd en zonder al te veel problemen de 21 km werd gepasseerd.

Vol goede moed en zonder al te veel last ging het nu richting Hardenberg. Langs het nieuwe SMC, Schietvereniging en Amaliabrug naar de Marslanden voor voorraadpunten 4 en 5. Gezien de afgelegde afstand (32 km) was het nu wachten op de man met de hamer. Gelukkig had hij slechts een knuistje en gesterkt door het nuttigen van de geboden energierepen, vocht en suikers op de verschillende supportpunten ging de tocht verder via het Vechtpark naar Brucht voor de laatste halte.

Na de stop in Brucht werd het zwaar. Pijnlijke benen en krampen in de leverstreek deden het tempo zakken, maar met nog 5 km te gaan op de teller werd 'de kop d'r veur' gegooid. Mede door een facebook bericht van Jolanda kwamen zelfs de aanmoedigingen nu van passerende automobilisten en hardloop maten van loopgroep Bergentheim! Hierdoor gesterkt en op karakter werden de laatste kilometers aangevallen en uiteindelijk beloond met een warm onthaal van familie en buren terug in de Boerschop in Bergentheim en binnen het gestelde doel van 3 uur 45 minuten.

Ontzettend trots maar minstens net zo dankbaar voor alle support kijkt Erik terug op zijn solo loop: "Zonder de support van familie, vrienden en kennissen maar bovenal van mijn gezin had ik het niet gehaald. Super bedankt voor het mede mogelijk maken van deze ervaring!"

Route: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2769002