Hardenberg

Er valt veel te lachen in theater De Voorveghter

Door de redactie

Deze week valt er in De Voorveghter nog veel te lachen. Voor de liefhebbers van Jandino Asporaat komt vrijdag 10 mei, 20:15 uur, Judeska naar Hardenberg. De rechter heeft besloten dat ze een poosje achter slot en grendel moet, maar daar is ze het natuurlijk niet mee eens! En dat levert de meest komische scenes op. Zaterdag 11 mei, om 20:15 uur, komt Emilio Guzman zijn voorstelling Kom dan! spelen. Humor over maatschappelijke kwesties als het broeikaseffect en de politieke verhoudingen.

Hans-Peter van Velthoven

Vrijdag 10 mei Judeska in de TBS-kliniek: Na meerdere aanvaringen met de wet, persoonlijke beledigingen en fysieke aanvallen tegen vrijwel iedereen die ze tegenkomt, heeft de rechtbank doen besluiten dat Judeska achter slot en grendel moet. In deze knotsgekke klucht moet Judeska noodgedwongen op zoek gaan naar zichzelf door middel van creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining. Maar als er één ding is waar Judeska niet tegen kan, is het wel verteld worden wat ze moet doen. Gaat het personeel er in slagen om van Judeska een beter mens te maken of zijn zij straks degene die therapie nodig hebben? Eén ding weten we zeker: de tbs-kliniek zal na haar komst nooit meer hetzelfde zijn. Zaterdag 11 mei Kom dan! van Emilio Guzman: Het einde van de wereld nadert. Als het niet Trump is, die opschept over de grootte van zijn nucleaire knop, dan zijn het wel de gevolgen van het broeikaseffect. We gaan er aan, dus het maakt toch niet meer uit. Voorheen werd Emilio boos. Boos op politici en op zichzelf. Hij heeft drie voorstellingen gemaakt tegen populisme en dat heeft... niks geholpen. De wereld is alleen maar populistischer geworden. Ook al is het voor Emilio misschien even slikken dat zijn voorstellingen helemaal niks hebben veranderd, het geeft hem ook vrijheid. Als het toch niets uitmaakt, kun je net zo goed doen waar je zin in hebt. En misschien maakt dan juist wél uit.

Kaarten zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.