Hardenberg

Engelse koormuziek in Hardenberg

Door de redactie

Projectkoor Frank en Vrij geeft op zaterdag 23 maart een concert in de Höftekerk in Hardenberg. Het koor, dat onder leiding staat van de Hardenbergse musicus Frank Kaman, voert dan de Passiecantate Olivet to Calvary uit. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur.

In de Passiecantate staat een aantal belangrijke gebeurtenissen uit het lijden van Jezus centraal. Het werk, van componist John Henry Maunder, geldt als een van de vele hoogtepunten uit de rijke Engelse koortraditie. Sopraan Judith Sportel en bariton Aart van der Snoek nemen de twee solopartijen voor hun rekening. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door organist Henk Linker.

Bijzonder is dat ook het publiek een muzikale rol heeft: bij een aantal koralen kan er namelijk meegezongen worden. De melodieën van deze liederen worden voorafgaand aan het concert kort geoefend. Om het geheel goed te kunnen volgen zijn in het programmaboekje zowel de Engelse als de Nederlandse teksten afgedrukt. Alles bij elkaar is het een indrukwekkend geheel dat helemaal past bij de lijdenstijd. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro, tot en met achttien jaar is de toegang gratis.