Hardenberg

'Engbertsdijksvenen toegankelijk voor iedereen'

Door de redactie

De Stichting Engbertsdijksvenen maakt kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds om het project 'Engbertsdijksvenen toegankelijk voor iedereen' te realiseren in de provincie Overijssel. De campagne 'ANWB Fonds helpt je op weg' geeft 10.000 euro per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november 2020.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Bij dit fonds heeft de Stichting Engbertsdijksvenen een aanvraag ingediend voor all-terrein rolstoelen, zodat ook mensen met een fysieke beperking het prachtige natuurgebied de Engbertsdijksvenen in kunnen. De Stichting Engbertsdijksvenen bestaat uit vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzetten om dit natuurgebied te behouden en verder te ontwikkelen. De Stichting zet zich actief in om anderen te laten delen in de prachtige vergezichten van dit unieke natuurgebied. Een van de belangrijke activiteiten is daarbij de Engbertsdijksvenen voortdurend te promoten en te laten zien hoe mooi het is.

Voor mensen met een fysieke beperking is het haast onmogelijk om dit gebied in te komen en naar het uitkijkpunt de Pluus te gaan. De paden zijn slecht begaanbaar in zomer en winter. Mindervaliden kunnen het natuurgebied niet in en de Stichting Engbertsdijksvenen vindt dat dit moet veranderen.

Daarom wil de Stichting de Engbertsdijksvenen het mogelijk maken dat mensen met een fysieke beperking ook het natuurgebied in kunnen en wil graag all-terrein rolstoelen en bosrollators aanschaffen om dit mogelijk te maken! Om die reden is er een aanvraag gedaan bij ANWB fonds: 'Iedereen eropuit'.

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.

Daarom een oproep om te stemmen voor het project: 'Engbertsdijksvenen toegankelijk voor iedereen!'