Hardenberg

Engbertsdijksvenen ook in zomer een plaatje

Door de redactie

Staatsbosbeheer organiseert op donderdag 27 juni om 13.30 uur een zomerwandeling door de Engbertsdijksvenen. Boswachter Jeroen Buunen neemt u deze middag mee het terrein in om u de schoonheid van het gebied in de zomer te laten zien.

©natuurpracht/grepape

Er is afgelopen seizoen veel gebeurd aan de noordzijde van de Engbertsdijksvenen. Het gebied ten noordoosten van de werkschuur is afgelopen winterseizoen vrijgemaakt van onder meer berkenopslag. Nu kijkt u weer uit over een open hoogveengebied met een wijds uitzicht. Vanaf de werkschuur in Kloosterhaar neemt de boswachter u mee het gebied in om u hier meer over te vertellen. En wie weet treft u onderweg de schaapskudde aan die deze periode in de Engbertsdijksvenen graast.

Wandelliefhebbers, natuurliefhebbers, natuurfotografen, omwonenden en overige belangstellenden, iedereen is van harte welkom. Inschrijven voor de circa twee uur durende wandeling kan door te mailen naar engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl. U krijgt daarna een ontvangstbevestiging met daarin meer informatie. Wees er snel bij, want vol is vol. Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden.