Ommen

Energieke hillibillymuziek in Bostheater Ommen

Door de redactie

De avond van vrijdag 5 juli belooft een gedenkwaardig te worden in het amfitheater, pal onder de top van de Besthmenerberg. Vanaf half negen in de avond treden de Hackensaw Boys op met hun aanstekelijke, vrolijke klanken.

Wat mogen we verwachten? Welnu, er zijn violen, banjo's, mandolines, contrabas, gitaren plus harmonieuze samenzang. De Hackensaw Boys is bluegrass, country, vleugje punk, americana, roots, rock, Ierse folk en ja wat eigenlijk niet. Een veelvoud aan stijlen en invloeden. Als enige band ter wereld hebben de boys een 'charismo' in het instrumentarium. Wie niet weet wat dit is hoeft zich niet te schamen, want het is een zelf ontworpen percussie-instrument bestaande uit onder meer blikjes en nummerplaten. Met The Hackensaw Boys duwt Bostheater Ommen een niet te temmen feestbeest het podium op met in hun kielzog Peart Near Sandstone als supportact.

Oké, klinkt goed. Nog een ding. Wat mag dat kosten? Geloof het of niet, helemaal niets. Dankzij de Vrienden van Bostheater Ommen wordt dit concert gratis aangeboden. Er kan in de nabijheid van het bostheater gratis worden geparkeerd. Vrijwilligers helpen bezoekers graag op weg. Voor wie niet bekend is in Ommen en directe omgeving: voer de Tomtom met het adres Besthemerberg 1, 7731 PB Ommen en het gaat honderd procent goed. Zie www.bostheaterommen.nl.